Viktória Botošová Samospráva

116 ľudí chce byť novozámockým poslancom: Najmladšieho a najstaršieho kandidáta delí 49 rokov!

Komunálne voľby sa nezadržateľne blížia. O kreslo poslanca novozámockého zastupiteľstva bojuje 116 kandidátov. Pozreli sme sa na ich vekový rozdiel.

Ilustračný obrázok k článku 116 ľudí chce byť novozámockým poslancom: Najmladšieho a najstaršieho kandidáta delí 49 rokov!
Foto: Viktória Botošová

Voľby na post primátora nášho mesta a členov zastupiteľstva sa blížia. Radnica zverejnila oficiálny zoznam kandidátov na poslancov. V 7 volebných obvodoch sa o naše hlasy bude uchádzať až 116 uchádzačov. Kompletný zoznam kandidátov nájdete v článku KOMPLETNÝ ZOZNAM: Pozrite si, kto kandiduje na poslanca v Nových Zámkoch.

Kandidátov na post poslanca odlišujú skúsenosti, povolanie, stranícka príslušnosť, ale aj vek. Zamerali sme sa, práve na posledný ukazovateľ a pozreli sme sa, aké vekové rozdiely vo viac ako stovke kandidátov nájdeme.

Najstarším kandidátom medzi 116 uchádzačmi o poslanecké kreslo je jednoznačne Peter Hudák. Ten vo svojich 70 rokoch kandiduje vo volebnom obvode číslo 2. Hudák je lekár a kandiduje za Stranu Demokratického Slovenska.

Jeho náprotivkom je Marek Harman. Tento len 21-ročný mládenec kandiduje do volieb za stranu SIEŤ. Je zamestnaný ako manažér. Harman kandiduje vo volebnom obvode číslo 4. Oboch kandidátov na poslanecké kreslo v mestskom parlamente tak delí 49 rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM