Anton Hrachovský Rôzne

Známa novozámocká firma chystá zmeny: Do procesu chce zapojiť študentov

Jedna z najznámejších novozámockých spoločností sa rozhodla zmeniť smer pri naberaní nových zamestnancov. Vyťažiť by z toho mohli všetky strany.

Ilustračný obrázok k článku Známa novozámocká firma chystá zmeny: Do procesu chce zapojiť študentov
Zdroj: TASR

Novozámocká firma Novofruct SK bude v tomto roku investovať do nových technológií, preto by mohla prijať približne 15 nových pracovníkov. Podľa generálneho riaditeľa a konateľa firmy Norberta Hogenbucha však spoločnosť nemá dobré skúsenosti s naberaním nových pracovných síl. Aj preto sa chce vydať cestou výchovy vlastných zamestnancov – tých nájde medzi študentmi.

O údržbu by sa mohli starať študenti

Novofruct doteraz nespolupracovala so školami v rámci duálneho vzdelávania, no manažment chce ísť aj touto cestou. „Rokoval som už s riaditeľom jednej technickej školy v Nových Zámkoch, keďže veľmi exponovaným miestom v našej spoločnosti je práve údržba. Na tieto pracovné pozície by sme si určite potrebovali vychovávať vlastných ľudí, keďže strojné zariadenia v našej výrobe zohrávajú jednu z najdôležitejších úloh,“ vysvetlil generálny riaditeľ Hogenbuch.

Spolupracovať chcú aj s vysokoškolákmi

Okrem údržby by mala firma spolupracovať so školami aj v prípade konzervovania potravín a spracovania ovocia a zeleniny. Spoločnosť sa preto chce vydať smerom duálneho vzdelávania študentov. „Radi by sme vybudovali spoluprácu skôr s niektorou z vysokých škôl, aby sme zabezpečili aj odbornú kontinuitu, keďže sa viacerí naši kolegovia blížia k dôchodkovému veku. Preto je dôležité podchytiť si ľudí už počas ich štúdia, ukázať im procesy našej firmy a fakt, že pracovať v našej spoločnosti sa oplatí a má budúcnosť,“ dodal Hogenbuch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM