Anton Hrachovský Hokej Šport

Zmeny u hokejistov: Prichádzajú nový tréner s najlepším strelcom lotyšskej ligy

Sedem zápasov po odvolaní trénera Pénzeša angažovalo vedenie Nových Zámkov nového kormidelníka. Stal sa ním bývalý kormidelník reprezentačnej dvadsiatky, ktorý naposledy trénoval v českom Havířove.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny u hokejistov: Prichádzajú nový tréner s najlepším strelcom lotyšskej ligy
Zdroj: TASR

Už štvrtý tréner v premiérovej sezóne

Bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov či Slovana Bratislava Štefan Mikeš (na snímke) sa stal novým koučom novozámockých hokejistov. 51-ročný Mikeš naposledy viedol český prvoligový tím Havířov. Ešte predtým okúsil aj druhú rakúsku ligu, keď trénoval Kapfenberg Steelers. V minulosti dlhé roky trénoval nemecký Wolfsburg, ktorý doviedol do najvyššej súťaže DEL. Okrem toho pôsobil aj v Drážďanoch či poľskom Sanoku. O Mikešovom angažovaní informoval klubový web HC Nové Zámky.

V ročníku 2007/2008 sa stal Mikeš trénerom projektu centralizovanej prípravy reprezentácie do 20 rokov (vtedy ešte HK VSR SR 20, dnes HK Orange 20) so sídlom v Púchove.

Slovenskú ´dvadsiatku´ priviedol na juniorských MS 2009 v Kanade až do semifinále a obsadil s ňou výborné štvrté miesto.

Mikeš je skúsený tréner, ktorý pôsobil v niekoľkých európskych krajinách a na Slovensku viedol okrem Slovana Bratislava i mládežnícke reprezentácie. Veľmi rád pracuje s mladými hráčmi, no je na nich náročný a má rád disciplínu.

Pre novozámocký tím je Mikeš už štvrtým trénerom v aktuálnej sezóne. Miroslava Chudého po nevydarenom úvode nahradil Július Pénzeš a po jeho odchode bol na krátky čas hlavným kormidelníkom Mikešov asistent Ivan Černý.

Na skúške najlepší strelec lotyšskej ligy

Okrem Mikeša je v kádri nováčika aj jedna nová hráčska tvár. Ide o mladého lotyšského reprezentanta Martinsa Lavrovsa. Ešte len 22-ročné krídlo prichádza zo štvrtého tímu najvyššej lotyšskej súťaže Liepaja, v drese ktorej bol doteraz lídrom produktivity lotyšskej ligy. Lavrovs sa v uplynulom ročníku 2015/2016 stal majstrom Lotyšska, práve v drese ´levov´ z Liepaje.

Mladý Lotyš sa v aktuálnej sezóne predstavil v drese Liepaja v 18 zápasoch, v ktorých si pripísal 32 kanadských bodov (11+21).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM