Viktória Botošová Správy

Zima už klope na dvere: TOTO všetko je pripravené na boj so snehom v Zámkoch

Zima môže čoskoro udrieť aj v našom meste a pre cestárov sa začne náročné obdobie. Pozrite sa, čo všetko je v Nových Zámkoch pripravené na odhŕňanie snehu z ciest a chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Zima už klope na dvere: TOTO všetko je pripravené na boj so snehom v Zámkoch
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

O zimnú údržbu ciest v Nových Zámkoch sa stará Brantner Nové Zámky. Rovnako ako každú zimu, i na tohto ročnú sú ich pracovníci už pripravení.„Počas zimných mesiacov naša spoločnosť vykonáva zimnú údržbu v meste Nové Zámky na základe schváleného Operačného plánu zimnej údržby,“ uvádza sa na webovej stránke firmy.

V rámci zabezpečenia plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky počas zimného obdobia, je aj na území mesta Nové Zámky nevyhnutné vykonávať zimnú údržbu. Poveternostné podmienky počas zimného obdobia spôsobujú mnohé prekážky v zjazdnosti miestnych komunikácií. Ich včasné spojazdnenie vyžaduje maximálne úsilie všetkých zamestnancov firmy.

S narastajúcim počtom motorových vozidiel jazdiacich po našich mestských komunikáciách sa každým rokom zvyšujú nároky na zabezpečenie zjazdnosti komunikácií. Na boj so snehom je pripravený aj vozový park. „Techniku určenú na vykonávanie zimnej údržby tvorí šesť sypačov s radlicami, tri nakladače a päť traktorov na pluhovanie,“ informujú.

Okrem technického vybavenia a posypového materiálu je dôležité aj následné čistenie ciest. „Po ukončení zimnej údržby je nevyhnutné vyčistenie komunikácií od nánosov posypového materiálu a taktiež zabezpečiť vyčistenie dažďových vpustí od týchto nánosov,“ dočítali sme sa na stránke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM