Anton Hrachovský Správy

Zhromaždenie Za Slušné Slovensko: Takto to vyzeralo v Nových Zámkoch, FOTO

Po druhý raz sa vydali občania po celom Slovensku do ulíc, aby sa zúčastnili protestného zhromaždenia Za slušné Slovensko. Konalo sa aj v Nových Zámkoch, tentokrát už aj s organizátormi.

Ilustračný obrázok k článku Zhromaždenie Za Slušné Slovensko: Takto to vyzeralo v Nových Zámkoch, FOTO
14
Galéria

V Nových Zámkoch neprialo počasie zhromaždeniu už od rána. Takmer celodenný vytrvalý dažď ustal krátko pred plánovaným začiatkom zhromaždenia. Na Hlavné námestie si napriek tomu našlo cestu zhruba 250 až 300 ľudí.

Na druhý raz s organizátormi

„Vyjadrenia premiéra Róberta Fica sú nedôstojné a dokazujú, že nie je ochotný vyvodiť akúkoľvek politickú zodpovednosť za stav krajiny, ktorý viedol k zavraždeniu novinára a jeho partnerky,“ prečítala zo svojho prejavu jedna z vystupujúcich študentiek.

„Zmeny, ktoré sa udiali v minulom týždni nie sú uspokojujúce, pretože nejde ani o rozsiahlu rekonštrukciu vlády ani nijak inak nereflektujú požiadavky, ktoré sme mali od začiatku kampane Za slušné Slovensko,“ vyjadrila sa novozámocká koordinátorka zhromaždenia Katarína Hozlárová s tým, že ak sa požiadavky organizátorov splnia, tak bude Slovensko šťastné. „Ide o to, aby sme mohli vláde veriť. Jediná možná alternatíva sú predčasné voľby. Ak nebudú podmienky splnené, sme pripravení na ďalšie akcie,“ dodala.

Približne toľko ľudí, čo pred týždňom

„Vieme, koľko občanov žije v Nových Zámkoch a určite tu nie sú všetci, ktorí by tu mohli byť,“ pridala sa ďalšia z mladých organizátoriek.

Najväčší aplauz dostal študent – Michal študujúci v Bratislave. Pochádza z Humenného, pričom pripomenul vyjadrenie Róberta Fica, že „to je tam (na východe), kde nič nie je“.

Na provizórnom pódiu vystúpili pomedzi prejavy organizátorov novozámockí muzikanti Strings & Croon. Na rad prišlo aj čítanie odkazov Slovákov žijúcich v zahraničí. Ku koncu kľudného zhromaždenia si zúčastnení zaspievali slovenskú hymnu a po 40 minútach sa stretnutie ukončilo. Niekoľko účastníkov si ešte uctilo pamiatku oboch zavraždených zapálením sviečky pri Pamätníku obetiam násilia na Michalskej bašte.

Zhromaždenie Za slušné Slovensko v Nových Zámkoch - 16. marca 2018
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM