Rastislav Búgel Kultúra

Zážitky, pri ktorých sú zrýchlený dych a zimomriavky na dennom poriadku: TOP adrenalínové atrakcie v Nitrianskom kraji

Momenty, pri ktorých ide srdce vyskočiť z hrude, zimomriavky pokryjú celé telo a dych je nadmieru zrýchlený nemusia byť len nepríjemnou skúsenosťou. Stále viac a viac ľudí vyhľadáva adrenalínové zážitky, ktoré splnia aj tie najprísnejšie kritériá.

Ilustračný obrázok k článku Zážitky, pri ktorých sú zrýchlený dych a zimomriavky na dennom poriadku: TOP adrenalínové atrakcie v Nitrianskom kraji
Zdroj: TASR

Vitajte v kraji histórie, slnka, vody a vína. Takto víta návštevníkov webová stránka RegionNitra, ktorá je v správe Nitrianskeho kraja. Nájdeme tu tipy na relaxačné zážitky a pokojné miesta výletov, ktoré isto pomôžu prežiť príjemné a romantické chvíle. Čo však v prípade, že chcete zažiť niečo bláznivé? Tobogany a masáže isto nebudú správnou voľnou. Pre poriadnu porciu adrenalínu nemusíte chodiť ďaleko.

Pokojne by sme mohli zmeniť heslo z úvodu na „Vitajte v kraji adrenalínu a vzrušenia“.

Aj v Nitrianskom kraji toho môžu milovníci nevšedných dobrodružstiev zažiť viac ako dosť. Presvedčili sme sa o tom pri našom pátraní po adrenalínových zážitkoch. Vo výbere sme vybrali vždy jednu atrakciu z každého druhu. V niektorých prípadoch totiž podobné služby poskytujú na viacerých miestach.

Prestrelka na vlastnej koži

Začneme pekne zostra. Pre milovníkov aktívnych zážitkov je paintball povinnou jazdou. Hru so strelnými zbraňami, ktoré vystreľujú guľôčky naplnené farbou netreba obzvlášť predstavovať. Ihrisko v Komjaticiach sa nachádza približne v polovici cesty medzi Nitrou a Novými Zámkami. Priamo na mieste si môžete zapožičať kompletný výstroj. Stačí tak prísť vyzbrojený iba chuťou a odhodlaním. Viac informácií nájdete TU!

Ovládnite nával paniky

Pokiaľ by ste radi vedeli, ako vaša rodina alebo priatelia zvládnu krízové situácie, aj pre vás tu niečo máme. Vo svete počítačových hier sú tzv. „úniky“ z miestností veľmi populárnym žánrom. Kráti sa vám čas a pred vami je niekoľko výziev, ktoré musíte pre úspešné absolvovanie misie zvládnuť, inak hra končí. Na výber máte dve herné izby. V prvom prípade sa jedná o Byt vraha. „Ako partia priateľov sa nedopatrením ocitnete v byte vraha, ktorý podobné vlámačky rieši po svojom. Dá vám šancu na únik, no bude pekelne okorenená množstvom hlavolamov,“ informuje projekt na svojom webe. V druhom prípade si môžete zahrať Tajomnú katakombu. Ocitnete sa v starej zamknutej kancelárii, pričom si uvedomíte, že budova je určená na demoláciu. Podarí sa vám zachrániť zo stavby? Viac informácií o nitrianskej atrakcii nájdete TU!

Z pozície operenca

Pokiaľ ste už vyskúšali klasické vyhliadkové lety a chceli by ste vyskúšať niečo nové, pričom vás to stále ťahá do oblakov, mali by ste zbystriť pozornosť. Z letiska Janíkovce neďaleko Nitry totiž vaše kroky budú smerovať do motorového rogala. O nádherný výhľad sa postará letová rýchlosť približne 80 km/h a výška do 250 metrov. Zážitok je tak určený pre všetkých, čo sa neboja výšok a chcú si vychutnať okolitú krajinu z nevšednej perspektívy s vetrom vo vlasoch. Viac informácií nájdete TU!

Voľným pádom

V oblakoch ešte chvíľu ostaneme, lokalita sa nemení. Čo by to bolo za prehľad adrenalínových aktivít, keby v ňom chýbal zoskok padákom? Aj takúto službu ponúkajú na letisku Janíkovce. Tandemový zoskok prinesie tú pravú porciu adrenalínu do vašich žíl. Z výšky 3000 metrov naberiete spolu s inštruktorom rýchlosť 250 km/h. Viac informácií nájdete TU!

Pre milovníkov vône beznínu

Snáď každý chlapec chcel niekedy zažiť pocit z víťazstva v automobilových pretekoch. Nie každému sa však tento sen splnil a tak nám väčšinou ostali len víkendy strávene pred televíziou s prenosom nášho obľúbeného preteku. Prečo však svoje šoférske schopnosti nevyužiť naplno? Na množstve miest v Nitrianskom kraji nájdeme motokárové dráhy. My sme do nášho prehľadu vybrali tú v Nových Zámkoch. K dispozícii máte motokáry s motormi Honda 270 ccm s výkonom 9 konských síl. Okrem merania síl s kamarátmi na trati máte navyše možnosť súťažiť o najlepší čas mesiaca. Viac informácií nájdete TU!

Na vlnách Hrona

Bavili sme sa na súši i vo vzduchu. Nastal čas preniesť sa na vodnú hladinu. Rieka Hron patrí k tým najobľúbenejším riekam na splav na Slovensku. Je to u nás druhá najdlhšia rieka v krajine, ktorá pramení necelé 3 km východne od obce Telgárt. Hron má ešte jedno „naj“. Je to jediná rieka, ktorá sa dá splavovať po celej dĺžke za predpokladu, že nie je suchý rok. Najčastejším úsekom využívaným na splav je „Nová Baňa–Kalná nad Hronom“. Pokiaľ sa rozhodnete splavovať Hron, môžete využiť náš tip na Kemp vodník v obci Jur nad Hronom (okres Levice). Priamo na mieste si môžete zapožičať potrebné vybavenie spolu s člnom a vyraziť brázdiť rieku. Viac informácií nájdete TU!

V ríši rýb

Keď už sme načreli na hladinu, náš prehľad uzavrieme priamo pod ňou. Množstvo zaujímavostí a vzrušenia ponúkne práve potápanie. Možno sa to nezdá, no aj v Nitrianskom kraji nájdeme niekoľko škôl, ktoré sa touto problematikou zaoberajú. Zväčša však základný teoretický výcvik začnete v meste, v ktorom potápačská škola sídli, no samotné ponory v jazerách absolvuje študent na inom mieste. To je prípad aj potápačskej školy v Nitre. Po absolvovaní kurzu získate medzinárodný certifikát pre ponor do 21 metrov. Viac informácií nájdete TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM