Viktória Botošová Rôzne

Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Zámkoch a okolí!

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbení premýšľajú, ako najlepšie stráviť Valentína. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj v Zámkoch a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Zámkoch  a okolí!
Zdroj: TASR

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne a pritom si nepredstavujete stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás päť tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju lásku a nič tým určite nepokazíte. Obyčajná prechádzka v príjemných častiach Nových Zámkov poteší snáď každého. Aj takto sa totiž dá oslavovať Valentín.

Romantický výhľad a teplý čajík, ktorý zahreje

Miesto, ktoré sa môže popýšiť najvyššou obľúbenosťou u obyvateľov. Vodopády na severovýchodnom okraji mesta, sú súčasťou chránenej prírodnej oblasti Zúgov na rieke Nitra. Pôsobivosti tomuto výtvoru dodáva blahodarný hukot padajúcej vody. Možno aj z tohto dôvodu si túto romantickú atmosféru vybrali niekoľkí z opýtaných.

„Bola som na hrádzi aj na Zúgove, v Bereku aj v Komjatickom parku, ale vtedy sa to nijako netýkalo romantiky. Boli sme na týchto miestach s kamarátmi. Najviac ma však oslovil Zúgov, lebo je to pekné miesto a s čajom na lavičke, tak to môže byť pekná romantika vo dvojici s pohľadom na vodopád,“ hovorí Radka.

„U mňa by zvíťazila prechádzka po hrádzi a pohľad na vodopády. Nie je to nič nasilu, ale príjemný pobyt v peknej časti nášho mesta, s jemným nádychom romantickej atmosféry. Plus by som využila prechádzku aj na vyvetranie psíka :) ,“ uviedla Vanesa.

Chránený park v Komjaticiach

Komjatický park bol vyhlásený za chránené územie v roku 1984. Rozloha parku je 6,5 ha a ponúka krásnu prírodu.

„Komjatický park ma nadchol svojou krásou a zároveň čarom prírody, ktorá ma blahodárne účinky na dušu. Vrelo odporúčam,“ hovorí Peter.

Prechádzka, no i romantická večera

Poľovnícky kaštieľ v Palárikove, sa nachádza neďaleko Zámkov, v krásnom prostredí anglického parku a ponúka svojim návštevníkom krásu vidieckeho šľachtického sídla. Priestory tejto národnej kultúrnej pamiatky sa často využívajú na pracovné porady, firemné stretnutia, oslavy, hostiny, ale aj na romantické zásnuby a svadobné hostiny. Aj to je jedným z dôvodov, prečo príde pri slove romantika človeka na um práve toto miesto.

„Kaštieľ v Palárikove je nádherný. Mali sme tam svadbu, krásne prostredie, na romantiku ako stvorené. Vďaka svadbe, je to pre mňa rozhodne top miesto,“ uvádza Denisa.

„Bol som svedkom na svadbe, ktorá sa konala v kaštieli v Palárikove, no v tom zhone nám neostal čas pokochať sa okolím. Rád by som tam zavítal opäť,“ konštatuje Tomáš.

Kaštieľ v Mojmírovciach – prechádzka, no i romantika

Asi 15 km od mesta Nitra leží obec Mojmírovce. V strede obce sa nachádza chránený park, uprostred ktorého je umiestnený kaštieľ z 18. storočia, ktorý sa spája s menom rodu Huňadyovcov.

„ Absolvovala som návštevu kaštieľu v Mojmírovciach, prechádzku aj romantickú večeru. Oslovili ma Mojmírovce krásny kaštieľ a okolie. Palárikovo som mala možnosť vidieť iba na svadbe sesternici,“ vysvetľuje Lenka.

Lesopark Berek

Miesto si v našej ankete vyslúžil lesopark Berek, ktorý sa nachádza v tichom prostredí juhozápadnej časti Nových Zámkov s názvom Veľký háj. Najradšej ho navštevujú rodiny s deťmi, mamičky s kočíkmi, zaľúbené páriky či starší ľudia. Keďže sa v ňom nachádza viacero chodníčkov, asfaltových aj lesných je miestom, ktoré Novozámčania obľubujú aj na romantické prechádzky.

„Rozhodne večera pri sviečkach v Bereku a romantická prechádzka po okolí lesoparku. Veľmi sa nám tam páči. A je to tam také romantické, takže u mňa jednoznačne ten Berek. Absolvovali sme tu niekoľko prechádzok krásnou prírodou,“ hovorí Lucka.

A ak sme vás našimi valentínskymi tipmi náhodou predsa len nepresvedčili, môžete si za romantikou odskočiť aj ďalej od Nových Zámkov, napríklad do takého hlavného mesta. Aj Bratislava totiž ponúka dostatok miest, kde si užijete spoločné chvíle so svojou polovičkou, veď si to pozrite sami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM