Anton Hrachovský Kultúra

Zámockou scénou zaznejú piesne donských kozákov: Mieri k nám kus ruskej kultúry

Sólisti Donského kozáckeho chóru zavítajú počas svojho európskeho turné aj do Nových Zámkov. Zoskupenie Volnij Don ponúkne dávku kvalitnej muziky a očarí divákov autentickou atmosférou ruského folklóru.

Ilustračný obrázok k článku Zámockou scénou zaznejú piesne donských kozákov: Mieri k nám kus ruskej kultúry
Zdroj: TASR

V Nových Zámkoch sa predstavia Donskí kozáci so svojimi piesňami a s programom pod názvom Volnij Don. Koncert sa uskutoční 15. februára o 18:00 v Dome kultúry na Hlavnom námestí. Neobyčajné predstavenie zostavené z tradičných kozáckych a známych ruských piesní Piesne donských kozákov s hudobnými nástrojmi typickými pre kozácku muziku ako je bajan, balalajka, perkusie a nezameniteľnými vokálmi, si tak budú môcť užiť aj Novozámčania.

Srdce telo a duša Donských kozákov

Slovo ´kozák´ pravdepodobne pochádza z turkického slova ´kazak´ a znamená dobrodruh alebo slobodný nezávislý človek. Kozákom sa vraj človek nerodí, kozákom sa človek stáva. Búrlivá história a spôsob života sa preniesla aj do ich piesní. Sú to melódie a slová zo života kozáckych rodín pri práci, v bojovom nasadení, pri zábave, oddychu, pití vodky či laškovaní s kozáčkami. Piesne veselé, roztopašné, zádumčivé, najmä však svojské a typické pre kozácku dušu. Piesne dravé i pokojné ako rieka Don – srdce telo a duša Donských kozákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM