Anton Hrachovský Hokej

Zámockí hokejisti si zahrali modelovaný zápas: Tréner Mikeš ešte spokojný nie je

Aktuálne sa v kádri Novozámčanov nachádza takmer 40 korčuliarov. Pozrite si fotogalériu z tréningu na ľade.

Ilustračný obrázok k článku Zámockí hokejisti si zahrali modelovaný zápas: Tréner Mikeš ešte spokojný nie je
Foto: Anton Hrachovský

Zatiaľ rozdelení na skupiny

Účastník hokejovej Tipsport Ligy HC Nové Zámky začal prípravu na ľade spomedzi všetkých tímov ako jeden z posledných. Po prvý raz vykorčuľovali Novozámčania na ľad ešte 4. augusta, o štyri dni neskôr sa predstavili na tréningu otvorenom pre médiá. Ešte včera, 7. augusta, si zahrali modelovaný zápas hráčov v bielych dresoch proti hráčom v tmavých. Po sezóne 2016/2017 nezostal v tíme takpovediac kameň na kameni a hlavný tréner Štefan Mikeš musí káder vyskladať odznova. Aktuálne sa v ňom nachádza takmer 40 hráčov.

„Momentálne máme v kabíne 38 korčuliarov, takže sa rozdelíme na skupiny. Sú medzi nimi aj mladí hokejisti, s ktorými sa ráta do budúcnosti. Ešte nemajú výkonnosť na extraligu, no chceme aby vedeli, že sa majú kam vrátiť a že s nimi počítame. Trénujú s nami aj chalani z juniorky, ktorí by mohli ísť do ´béčka´. Ďalej tam máme cudzincov a hráčov, s ktorými sa ráta. Je to teda variabilné a rôznorodé. Jedna časť bude hrať už vo štvrtok a v druhom zápase proti Detve nastúpia hráči, ktorí by mali byť oporami v extralige,“ ozrejmil situáciu ohľadom skladania kádra tréner Štefan Mikeš.

Lídri sa ukážu sami

Novozámčania sú na ľade zatiaľ iba niekoľko dní, herne si na seba musia zvykať. Ešte predtým absolvovali individuálnu prípravu. „V našom tíme nezostala kostra tímu, máme to celé pomenené, ideme prakticky od začiatku. Hráči si musia sadnúť, každý prišiel odinakiaľ, chce to ešte čas. Ale verím že to pôjde rýchlo a že budeme v tomto úspešní,“ povedal Mikeš, pričom podľa jeho slov sa o úlohe lídra rozhodne prirodzene. „Ukazujú sa. Oni sami vedia, kto má vek na to, aby tú pozíciu plnil. Ale zatiaľ sa len spoznávame. Cudzinci prichádzali postupne, napríklad Jesse Schultz iba v sobotu.“

V kabíne je znova množstvo zahraničných hráčov, v tíme sú okrem Slovákov aj Česi, Rusi, Kanaďan, Američan ale aj dvaja Maďari – naturalizovaný Kanaďan Dudas a urastený obranca Orbán. Šéftréner Zámčanov by si však ešte nejaké doplnenie kádra vedel predstaviť. „Spokojný nie som, prijal by som nejakého skúseného hráča. Ale jedine, že by k nám prišiel Jaromír Jágr. Prijal by som obrancu i centra. Nevidím tento káder ako konečný, aj tréning ukázal, že nie každý je po lete pripravený. Buď to ešte doženie v individuálnej príprave, alebo sa s ním rozlúčime,“ uzavrel tréner Štefan Mikeš.

Fotogalériu z tréningu si môžete pozrieť na priložených fotografiách nižšie.

Tréning hráčov HC Nové Zámky
13
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM