Anton Hrachovský Správy

Zámocká firma chce otvoriť novú výrobnú halu: Pribudnú ďalšie pracovné miesta

V Nových Zámkoch by mali vzniknúť tri desiatky nových pracovných miest. Tunajšia spoločnosť chce začať vyrábať kryokomory.

Ilustračný obrázok k článku Zámocká firma chce otvoriť novú výrobnú halu: Pribudnú ďalšie pracovné miesta
Foto: Anton Hrachovský

Spoločnosť Cryomed plánuje vybudovať v Nových Zámkoch novú výrobnú halu. Slúžiť bude na výrobu kryogénnych zariadení pre celotelovú kryoterapiu, čo je technika, počas ktorej je telo vystavované extrémne nízkym teplotám (-110 ° až –190°C) po dobu 1 až 3 minúty. Vo výrobných priestoroch sa budú montovať kryogénne zariadenia, kabíny, ktoré budú určené na poskytnutie takéhoto okamžitého chladenia kože pomocou výparov kvapalného dusíka, ktoré majú veľmi nízku teplotu. Vyplýva to zo zverejneného zámeru na portáli enviroportal.sk.

Podľa predloženého zámeru projektu by malo v novom areáli vzniknúť 30 pracovných mi­est.

Celý projekt sa má skladať z troch častí – administratívnej budovy, výrobnej časti a skladu. Výstavba by sa mala začať v júli 2017, jej doba sa predpokladá 24 mesiacov. Rozloha pozemku pre vybudovanie novej haly predstavuje 9500 štvorcových metrov. Pozemky sa nachádzajú v priemyselnej zóne mesta na Budovateľskej ulici a sú vo vlastníctve firmy Cryomed.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM