Barbara Dallosová Správy

Zámky budú mať nový infosystém, tabule i apku: Radnicu to nebude stáť ani cent, hovorí primátor

Výmena desiatok multifunkčných stĺpov, rekonštrukcia stoviek tabuliek, nové mapy mesta, mobilná apka i kiosky... To je len zlomok toho, na čo by sa mali tešiť Novozámčania i návštevníci mesta. Za zmenami stojí žilinská eseročka, primátor Klein ale hovorí o nulových nákladoch.

Ilustračný obrázok k článku Zámky budú mať nový infosystém, tabule i apku: Radnicu to nebude stáť ani cent, hovorí primátor
Foto: Viktória Botošová

V Nových Zámkoch pribudol nový informačný systém Touch Box na Ul. M.R. Štefánika a nové informačné tabule. Informačné smerové tabule stavia a umiestňuje spoločnosť ARDSYSTÉM, s.r.o., Žilina na základe zmluvy s mestom o prevádzkovaní integrovaného mestského a turistického informačného systému, ktorá je uzavretá na 10 rokov.

„Spoločnosť bude za komerčné využívanie informačného systému platiť mestu 13 000 eur za rok 2015 a 20 000 eur ďalších deväť rokov,“ informoval primátor Nových Zámkov Otokar Klein.

Zároveň sa spoločnosť zaviazala ku kompletnej výmene a rekonštrukcii 72 multifunkčných stĺpov existujúceho mestského orientačno-informačného systému, k rekonštrukcii 769 tabuliek, kompletnej rekonštrukcii ôsmich máp mesta, kompletnej náhrade piatich internetových informačných kioskov, ďalej k dodaniu mobilnej aplikácie mesta, informačného boxu PREMIUM do budovy mestského úradu, k dodaniu návrhu informačného systému pietnych miest a elektronickej úradnej tabule mesta.

Podľa primátora dosahuje hodnota nefinančného plnenia zhruba milión eur. „Všetky tieto činnosti a služby nestoja mesto ani cent. Okrem peňažného a nefinančného plnenia máme k dispozícii dohodnutý objem reklamných plôch, ktoré môžeme využiť na propagáciu svojich podujatí,“ skonštatoval Klein.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM