Anton Hrachovský Futbal

Zámčania utrpeli na Považí krutú prehru: O zápase rozhodlo posledných 20 minút

Hráči FKM Nové Zámky si zmerali sily s popredným tímom 3. ligy. Žiaľ, bol z toho návrat bez bodov.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania utrpeli na Považí krutú prehru: O zápase rozhodlo posledných 20 minút
Foto: Rastislav Búgel

Po výhre v Prievidzi a odloženom domácom zápase s Nemšovou vybehli Zámčania na trávnik Dubnice nad Váhom. Tím z Považia, ktorý bol ešte pred niekoľkými rokmi na pokraji zániku, patrí dnes k ašpirantom na postup do 2. ligy. Hráči FKM Nové Zámky to preto na jeho pôde nemali jednoduché, o čom sa presvedčili predovšetkým v druhom polčase, keď v priebehu 16 minút trikrát inkasovali. A keďže vlastné gólové príležitosti nepremenili, z troch bodov sa radovali domáci.

Novozámčania sú po tejto prehre stále na štvrtom mieste ligy, na vedúce Borčice strácajú 9 bodov.

FK Dubnica n./Váhom – FKM Nové Zámky 3:0 (0:0)

Góly: 71. Švec, 83, 87. Vujošević

Zostava FKM Nové Zámky: Strelčík – Ešek (K), Piskla, Szénási, Dione, Mulenga, Obert, Muchaya (85. Mulenga), Kaman (87. D. Szabó), Kingambo, Švajda (61. E. Horáček)

„Vo svojej futbalovej kariére, či už hráčskej alebo trénerskej, som zažil zápasy, keď bol môj tím lepší, futbalovejší, kontroloval priebeh zápasu a nakoniec aj tak prehral. V Dubnici to však bolo ako v zlom sne. Za 70 minút musím chalanov pochváliť. Pôsobili sme futbalovo aj organizačne vyspelejšie, boli sme agresívni a kompaktní. Domácich sme do ničoho nepustili, a preto len nakopávali dopredu lopty. Prehra nás bude bolieť dlho, ale pozitívom do ďalšej práce je fakt, že sme dobre fungovali ako tím, herne aj organizačne. Individuálne chyby musíme samozrejme eliminovať na minimum, lebo tento faktor robí rozdiel medzi špičkovým a priemerným mužstvom,“ zhodnotil po stretnutí tréner Zámčanov Peter Lérant.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM