Anton Hrachovský Hokej

Zámčania proti Trenčínu opäť bez gólu: Pripísali si už šiestu prehru v sezóne, FOTO

V aktuálnom ročníku nezískali hráči Nových Zámkov proti Dukle Trenčín ani bod. Stále im tak patrí deviata priečka v ligovej tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania proti Trenčínu opäť bez gólu: Pripísali si už šiestu prehru v sezóne, FOTO
10
Galéria
Foto: Geleta Zsolt

Trenčania chceli potvrdiť tri body z piatkového zápasu v Košiciach a doma proti Novým Zámkom začali dobre. Už v 3. min ich poslal do vedenia Sojčík, ktorý dorazil do siete Barošom vyrazený puk. Aktivita bola v úvodných minútach na domácich hokejkách. Trenčania lepšie korčuľovali, nebáli sa osobných súbojov a dostávali súpera pod tlak. Najvážnejšie problémy robil najmä prvý útok „vojakov“. V 13. min sa po kombinačnej akcii dostal do zakončenia opäť Sojčík. Pohotovou strelou však trafil iba doprostred bránky. Vyrovnanie mal v oslabení na hokejke Škoda, keď vypichol puk Starostovi. Samostatný únik nepremenil. Na opačnej strane tvrdý pokus Radivojeviča z ľavého kruhu ukryl v lapačke Baroš. V 20. minúte napriahol z ľavého kruhu Hossa a nedal Barošovi žiadnu šancu.

Novozámčania boli po prestávke aktívnejší a hoci si vypracovali šance, skóre mohol prikrášliť na domácej strane Sojčík, ktorý trafil žŕdku Barošovej bránky. Hostí dostávali do vyššieho tempa presilové hry, s ich využívaním to však už bolo slabšie. To najviac zdokumentoval Zbořil, keď trafil iba hornú žŕdku a Nové Zámky nevyužili ani minútu trvajúcu výhodu o dvoch hráčov. O malú chvíľku mal na hokejke kontaktný gól Škoda, ale puk sa mu skĺzol z čepele a skončil na bočnej sieti.

V 44. min mohol priniesť upokojujúci gól Radivojevič. Jeho strelu z blízkosti bránkoviska z otočky vytesnil Baroš mimo troch žrdí. O malú chvíľku Hossova strela zazvonila o konštrukciu bránky. Vojakom sa napokon podarilo pridať vytúžený tretí gól. Po chybe v zadných radoch sa k odrazenému puku medzi kruhmi dostal Švec a tvrdou ranou prekonal Baroša. Pri chuti hrajúci Švec mohol desať minút pred koncom pridať aj ďalší úspech, ale z dobrej pozície minul. Záverečné minúty sa niesli v znamení Dukly, ktorá si už víťazstvo postrážila a posunula sa na štvrtú priečku tipsportligovej tabuľky. Skóre ešte na konci parádnou strelou z voleja uzavrel na 4:0 Hossa.

Trenčín – Nové Zámky 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Góly: 3. Sojčík (Starosta, Radivojevič), 20. Hossa (Hecl, Frühauf), 46. Švec (Mikula), 59. Hossa (Hecl, Pač)
Rozhodovali: Baluška, Fridrich – Výleta, Šefčík, vylúčení na 2 min: 5:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2360 divákov.

Zostavy:

Dukla Trenčín: Valent – Bačík, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Pač – Radivojevič, Sojčík, Bezúch – Hecl, Sádecký, Hossa –T. Varga, Dlouhý, Mikula – Gašparovič, Švec, Hudec – Deveaux

HC Nové Zámky: Baroš – Novák, Husák, Hruška, Plašil, Salija, Jass, Ondrušek, Šimek – Zbořil, Šimun, Šille – Škoda, L. Jurík, Hřebejk – R. Varga, Novotný, Fábry – Saulietis, Lorraine, Dubec

Ohlasy po zápase

Peter Oremus, tréner Dukly Trenčín: Som rád, že sme potvrdili výsledok z Košíc. Dnešný výkon bol kolektívny ale v prvom rade nás podržal Mišo Valent. To bolo naozaj veľmi dôležité. Tento zápas patrí jemu. Ale pracuje celý kolektív a toto víťazstvo nás posúva dopredu. Stále nám ale zostávajú tri kolá a urobíme všetko preto, aby sme sa dostali tam, kde chceme.

Miroslav Mach, tréner Nových Zámkov: V prvej tretine sme toršku zaspali a dostali sme lacné góly. Povedal by som, že druhá tretina bola za našej strany dobrá, mali sme šance. Tyčka, brvno, nevyužili sme presilovku 5 na 3, no nevyužili sme to. Do tretej tretiny sme išli s tým, aby sme dali rýchly gól. Bohužiaľ, gól sme dostali. Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať.

Dukla Trenčín – HC Nové Zámky
10
Galéria
Foto: Geleta Zsolt
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM