Anton Hrachovský Šport

Zámčania milo prekvapili: Z Majstrovstiev Slovenska priniesli striebro i zlato

Atletický október sa v prípade novozámockých pretekárov niesol v znamení úspechov. Na vrcholnom podujatí obsadili niekoľko popredných miest a vybojovali pre naše mesto cenné kovy.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania milo prekvapili: Z Majstrovstiev Slovenska priniesli striebro i zlato
Zdroj: AC Nové Zámky

Začiatkom októbra sa 18-členná výprava novozámockých mladých atlétov v kategórii starší žiaci pod vedením predsedu klubu Štefana Straňovského zúčastnila slovenského finále družstiev v atletike. Atlétom sa mimoriadne darilo, keď po súčte všetkých získaných bodov obsadili nečakané druhé miesto pred favorizovaným družstvom Olympia Galanta, ktoré postupovalo do slovenského finále ako víťaz západoslovenské­ho kraja.

Niekoľko víťazstiev Novozámčanov

Zostava našich atlétov bola nasledovná: Bartoníček, Gondžala, Marx Balázs, Marx Bálint, Očkay, Ostrovský, Srnec, Valo, Vojtek, Žiačik, Poradský, Chudiva, Rendek, Vetter, Lapsiuk, Kuruc, Mácsadi a Laktiš.

Pred našimi atlétmi skončili pretekári z AK Danica Zvolen s 206 bodmi, naši atléti získali 179 bodov a tretia Galanta ich mala 161.

Na prvých miestach sa umiestnili Marek Valo (150m) s časom 18,25s, Marx Balázs v behu na 3000m časom 9:23,23s, Marx Bálint v behu na 800m časom 2:10,83s a Laktiš Jakub v behu na 1500m prekážok časom 5:32,35s. Za ním na druhom mieste dobehol Damián Srnec a na treťom Vojtek Jakub. Skok do výšky vyhral Denis Gondžala výkonom 171 cm, v skoku do diaľky bol tretí výkonom 526 cm, keď druhým miestom v osobnom rekorde 549 cm potešil Branislav Očkay.

Úspešné štafety Novozámčanov

Mimoriadne dobre si počínali chlapci v štafetových behoch keď v štafete na 4×60m jasne zvíťazila naša A štafeta v zložení (Ostrovský, Bartoníček, Vetter a Žiačik) a ešte lepší výsledok sa dostavil v štafetách na 4×300 m, kde naša A štafeta zvíťazila v zložení (Ostrovský, Bartoníček, Žiačik a Valo) a B štafeta v zložení(Marx Balint, Marx Balázs, Srnec a Laktiš) skončila hneď za nimi na druhom mieste. „Všetkým chlapcom treba poďakovať za bojovné výkony,“ vyslovil slová uznania Peter Straňovský z AC Nové Zámky.

Zlatý skok do výšky

Súčasťou pretekov bola aj individuálna disciplína skok do výšky v kategórii starších žiakov, ktorá sa uskutočnila v náhradnom termíne. Nemohla byť totiž ukončená počas Majstrovstvách Slovenska starších žiakov z dôvodu prietrži mračien ešte v septembri v Nových Zámkoch. Na týchto dodatočných Majstrovstvách Slovenska sa mimoriadne darilo Denisovi Gondžalovi, zverencovi Štefana Straňovského, ktorý zvíťazil výkonom 171 cm a pre novozámocký klub získal cennú zlatú medailu.

Pred atlétmi z AC Nové Zámky stoja ešte dve významné podujatia – trojstretnutie žiakov družobných miest Znojmo, Tábor a Nové Zámky. To sa uskutoční v Znojme 14. októbra 2017 a posledné majstrovstvá Slovenska vo všetkych vekových kategóriách sa odohrajú v novembri 2017 v Šamoríne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM