Rôzne

Základné školy v Nových Zámkoch: Do ktorej nastúpi v septembri najviac prvákov?

V novom školskom roku by malo v Nových Zámkoch zasadnúť do školských lavíc viac ako štyristo detí. Rodičia si mohli vyberať, do ktorej základnej školy svoju ratolesť zapíšu. O ktorú prejavili najväčší záujem?

Ilustračný obrázok k článku Základné školy v Nových Zámkoch: Do ktorej nastúpi v septembri najviac prvákov?
Zdroj: TASR

Rodičia zapísali do šiestich základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta 418 detí, ďalších 12 sa k nim pridá z nultého ročníka. Rodičia požiadali o odklad povinnej školskej dochádzky pre 24 detí.

Na všetkých základných školách v Nových Zámkoch by malo byť podľa návrhu, ktorý predložili riaditelia základných škôl, otvorených v prvom ročníku 20 samostatných tri­ed.

Najväčší záujem rodičov budúcich prvákov bol o Základnú školu (ZŠ) na Hradnej ulici a Základnú školu na Nábrežnej ulici. Na ZŠ Hradná zapísali rodičia do prvého ročníka 106 detí, ku ktorým sa v septembri pridá 12 detí z nultého ročníka. Pre štyri deti požiadali rodičia o odklad povinnej školskej dochádzky. Škola plánuje otvoriť päť prvých tried. Na ZŠ na Nábrežnej ulici rodičia zapísali 113 prvákov, u 12 z nich požiadali o odklad. Vyše 100 detí bude rozdelených do štyroch tried.

Na Základnú školu na Ulici G. Bethlena bolo zapísaných 51 žiakov, z toho pre dvoch žiakov žiadali rodičia o odklad. Riaditeľstvo plánuje otvoriť v septembri tri samostatné prvácke triedy. Základnú školu G. Czuczora s vyučovacím jazykom maďarským by malo od septembra navštevovať 52 prvákov, z toho pre piatich požiadali rodičia o odklad.

Podľa plánov ZŠ G. Czuczora v septembri otvorí tri triedy. Rovnaký počet plánujú otvoriť aj na Základnej škole na Devínskej ulici, ktorú by malo začať navštevovať 61 prvákov. Na Základnej škole na Mostnej ulici by si malo v septembri zasadnúť do školských lavíc 35 detí v dvoch triedach. O odklad požiadali rodičia len pre jedno dieťa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM