Anton Hrachovský Krimi

Za dobrotu na žobrotu: Ďalší dôverčivý dôchodca z okresu prišiel o stovky eur

Po krátkej dobe sa vyskytol ďalší prípad okradnutého dôchodcu. Zlodeji obrali pána z okresu Nové Zámky o nemalú sumu.

Ilustračný obrázok k článku Za dobrotu na žobrotu: Ďalší dôverčivý dôchodca z okresu prišiel o stovky eur
Zdroj: Dnes24.sk

Dôchodcu z Gbeliec v okrese Nové Zámky okradla dvojica mužov o 700 eur. Jeden z mužov zazvonil pri dome 75-ročného dôchodcu a pýtal sa na jeho syna. Údajne mu priniesol postrek, ktorý si objednal. „Domáci pán sa spýtal, ktorý syn, muž za plotom odpovedal, že ten vyšší. Rozhovor pokračoval v duchu sprostredkovania kúpy postreku, nasledoval fiktívny telefonát predajcu so synom majiteľa domu a finančná transakcia v letnej kuchyni,“ opísala priebeh podvodu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Keď obidvaja muži vyšli na dvor, pridružila sa k nim ďalšia osoba, kamarát predajcu, ktorý potreboval kúsok drôtu. Približne 30-roční muži zavalitých postáv sa po celý čas s domácim aj medzi sebou rozprávali po maďarsky.

„Kým sa domáci pán venoval výberu drôtu v garáži, jeden z páchateľov mu vybrakoval peňaženku. Dvojica ho obrala o 700 eur a stihla ujsť na tmavočervenom osobnom aute s maďarským evidenčným číslom,“ povedala Čuháková.

Polícia opäť vyzýva občanov akéhokoľvek veku na opatrnosť pri komunikácii s cudzími ľuďmi. Varuje ich, aby nevpúšťali cudzích ľudí do dvorov rodinných domov a už vôbec nie do domu alebo bytu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM