Viktória Botošová Krimi

Z bytu na Vajanského ulici sa valili kúdoly dymu: Až novozámockí hasiči po vyvalení dverí odhalili záhadu!

Rozruch na Vajanského ulici v Zámkoch. Z bytu na 6. poschodí sa valil biely dym. Hasiči vyvalili dvere a hneď zistili, čo je vo veci.

Ilustračný obrázok k článku Z bytu na Vajanského ulici sa valili kúdoly dymu: Až novozámockí hasiči po vyvalení dverí odhalili záhadu!
Zdroj: TASR

O zásahu novozámockých hasičov nás informoval Viliam Pánsky, hovorca Krajského riaditeľstva hasičského zboru v Nitre.

Zasahovalo šesť hasičov

Ako na začiatok vysvetľuje, bolo niekoľko minút po štvrť na päť popoludní, keď novozámockí hasiči zaznamenali hovor, ktorý upozorňoval na dymenie z okna na 6. poschodí na ulici Vajanského v Nových Zámkoch.

Na likvidáciu požiaru, boli podľa hovorcu vyslané 2 cisternové vozidlá a 1 výšková technika s celkovo 6 hasičmi. „Po príchode na miesto bol troma hasičmi v dýchacích prístrojoch vykonaný prieskum, pri ktorom sa zistilo dymenie z bytu na 6. poschodí,“ vysvetľuje Viliam Pánsky.

Do bytu vnikli násilne

Ako ďalej informuje, dym sa postupne dostával už do schodiskového priestoru. „Veliteľ zásahu nariadil odstavenie energií v dome a nakoľko nikto byt neotváral, po príchode polície aj násilné vniknutie do bytu,“ vysvetľuje priebeh zásahu Pánsky.

„Prehliadkou bytu bol zistený požiar stravy na sporáku. Hrniec bol zaliaty vodou, byt a priľahlé priestory boli odvetrané,“ konštatuje hovorca.

Udalosť sa odohrala 28.marca 2015. Predbežná škoda bola podľa jeho slov vyčíslená na 20 eur, uchránené hodnoty na 1 500 eur. „Pri požiari nedošlo k zraneniu, ani usmrteniu osôb,“ dodal.

Čítajte aj:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM