Anton Hrachovský Šport

Vzniklo Združenie futsalových klubov: Nové Zámky jedným zo zakladajúcich členov

Na Slovensku vzniklo nové futsalové združenie. Jedným z jeho zakladajúcich členov sú aj Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Vzniklo Združenie futsalových klubov: Nové Zámky jedným zo zakladajúcich členov
Zdroj: Archív Martina Letka

Futsalové kluby na Slovensku dlhodobo zápasia s nie príliš najpriaznivejšími ekonomickými podmienkami. S víziou a perspektívou prevziať väčšiu zodpovednosť za vývoj futsalu na Slovensku, najmä vzhľadom na organizáciu a riadenie najvyššej futsalovej súťaže, vzniklo Združenie futsalových klubov Slovenskej Republiky. Cieľom je zvýšiť hodnotu súťaže, ktorej drvivú väčšinu nákladov dlhodobo financujú samotné kluby.

Po vzore futbalovej Únie ligových klubov

Združenie by malo fungovať na hodnotách podobných futbalovej Únii ligových klubov*. Platí princíp ´čo klub, to jeden hlas´. Hlasy sú si rovné a na všetky dôležité rozhodnutia treba 70% väčšinu. „Chceme spolupracovať so Slovenským futbalovým zväzom a jeho príslušnými komisiami, Slovenským futsalom a inými právnickými osobami organizujúcimi súťaženie vo futsale na území Slovenskej republiky,“ píše sa vo vyhlásení združenia.

pozn. Únia ligových klubov (ÚLK) je riadiacou organizáciou pre najvyššiu futbalovú súťaž na Slovensku – Fortuna ligu. Poslaním ÚLK je zastrešovať riadenie uvedenej súťaže po športovo-technickej a marketingovej stránke. Podobné by to malo byť aj v prípade Združenia futsalových klubov SR.

Dvere združenia sú otvorené všetkým futsalovým klubom na Slovensku. „Záujem o členstvo v združení vítame a postupne chceme osloviť čo najviac klubov od Malaciek až po Čiernu nad Tisou,“ dodalo vedenie Združenia futsalových klubov Slovenskej republiky.

Zoznam doterajších členov Združenia futsalových klubov SR

  • Slov-matic FOFO Bratislava
  • MFsK Nitra
  • FTVŠ UK Bratislava
  • MFK Tupperware Nové Zámky
  • Futsal Team Levice
  • MIBA Banská Bystrica
  • Futsal klub Lučenec

V nadchádzajúcej sezóne futsalovej Extraligy 2016/2017 sa predstaví celkovo 10 účastníkov, štart ligy je naplánovaný na 9. septembra 2016. Prvý zápas odohrajú Novozámčania na palubovke ´vysokoškolákov´ z FTVŠ UK Bratislava. Prvé domáce stretnutie odohrajú Nové Zámky v rámci 2. kola proti Slov-Matic FOFO Bratislava.

Môže vás zaujímať:

Futsalisti Nových Zámkov so zmenou na trénerskom poste: Ich ciele sú odvážne

Hodnotenie futsalovej sezóny v Nových Zámkoch: Omladený káder odohral ročník so zdvihnutou hlavou

Slovenskí futsalisti si zmerajú sily so Slovinskom: Vo výbere aj trojica zo Zámkov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM