Anton Hrachovský Správy

Výzva zámockých policajtov: Arogantných vodičov varujú pred možnou tragédiou

Mestská polícia vydala upozornenie pre všetkých arogantných vodičov. Tí svojím správaním ohrozujú zdravie detí.

Ilustračný obrázok k článku Výzva zámockých policajtov: Arogantných vodičov varujú pred možnou tragédiou
Zdroj: TASR

Tento týždeň začal nový školský rok 2017/2018. Tak, ako aj po iné roky, príslušníci mestskej polície v Nových Zámkoch zabezpečujú najnebezpečnejšie priechody pre chodcov pri základných a materských školách. Dôvodom je bezpečný a plynulý prechod žiakov do svojich základných a materských škôl.

Školáci v ohrození

Od začiatku školského roka ubehlo pár dní a ako nás upozornil náčelník polície, jej príslušníci zaregistrovali niekoľko prípadov ohrozenia žiakov ako aj príslušníkov zabezpečujúcich priechody arogantnými vodičmi, resp. vodičkami motorových vozidiel svojou bezohľadnou jazdou.

„Touto cestou chcem dôrazne upozorniť týchto vodičov na dodržiavanie základných povinností vodiča motorového vozidla v súlade so Zákonom o cestnej premávke č.8/2009 Z.z., § 3 Všeobecné povinnosti účastníka cestnej premávky na písmeno ´c´,“ vyzýva vodičov v meste Jozef Tököly, náčelník MsP Nové Zámky.

Policajná výzva Novozámčanom

Spomínaný odsek zákonu hovorí o povinnosti vodiča poslúchnuť pokyn, výzvu alebo príkaz policajta súvisiaci s výkonom jeho oprávnení pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, strpieť výkon jeho oprávnení, ako aj pokyny iných osôb, ktoré na to oprávňuje tento zákon alebo osobitný predpis.

„Príslušníci MsP ochraňujú Vaše deti ako aj Vás a v prípade ak vstúpia na priechod v reflexnej bunde so zjavným pokynom na zastavenie vozidla, vedia za akým účelom to robia a tento pokyn treba bezpodmienečne rešpektovať! V opačnom prípade môže prísť k tragédii, ktorej následky budete znášať do konca života!,“ dodal Tököly.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM