Viktória Botošová Správy

Vyše 100 detičiek sa už do novozámockých škôlok nevošlo: Radnica má odvážny plán!

Mesto Nové Zámky sa rozhodlo s týmto problémom popasovať. Pozrite, čo na radnici vymysleli!

Ilustračný obrázok k článku Vyše 100 detičiek sa už do novozámockých škôlok nevošlo: Radnica má odvážny plán!
Zdroj: TASR

Mesto Nové Zámky chce vybudovať nadstavby dvoch materských škôl na Nábrežnej a Bitúnkovej ulici. Zámer vybudovania nadstavby, ktorá by znamenala rozšírenie kapacity materských škôl na území mesta, schválili mestskí poslanci.

Nevyhoveli 115 žiadostiam

V školskom roku 2014/2015 nevyhovel zriaďovateľ materských škôl v Nových Zámkoch 115 žiadostiam o prijatie detí do materských škôl.

V súčasnosti chýba v meste podľa Petry Višňovskej z odboru regionálneho rozvoja a školstva pre uspokojenie požadovaných potrieb na umiestnenie všetkých detí do predškolských zariadení 60 miest.

Dotácie na realizáciu

Na realizáciu zámeru chce mesto Nové Zámky získať dotáciu z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, ktoré vyčlenilo na tento rok finančné prostriedky na dotácie na prístavbu, výstavbu a rekonštrukciu materských škôl.

Cieľom výzvy ministerstva je prispieť k rozšíreniu kapacít materských škôl s cieľom postupne do roku 2020 dosiahnuť 95-percentnú účasť detí vo veku 4 až 5 rokov na predprimárnom vzdelávaní v materských školách. Najvyššia výška dotácie určená na jedného žiadateľa na jednu triedu vrátane vybavenia je 100 000 eur, výška spoluúčasti žiadateľa na bežné výdavky je najmenej päť percent z poskytnutej dotácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM