Anton Hrachovský Šport

Vyrovnaný duel v Nových Zámkoch: Topoľčany odchádzajú z našej palubovky s bodom

Už na tri zápasy natiahli naši hádzanári šnúru bez prehry. V ostatnom zápase odchádzali zo Zámkov s jediným bodom hráči Topoľčian.

Ilustračný obrázok k článku Vyrovnaný duel v Nových Zámkoch: Topoľčany odchádzajú z našej palubovky s bodom
Zdroj: TASR

Hádzanárska extraliga mužov mala v piatok na programe dva zápasy 14. kola. Novozámčania privítali na svojej palubovke druhý tím extraligovej tabuľky. Duel s hosťujúcim HK Agro Topoľčany, ktorý sa napokon skončil zmierlivo 19:19 (10:10). Novozámčania museli v I. polčase doťahovať štvorgólové manko (4:8), po zmene strán z 13:14 otočili na 15:14, ale potom štyrikrát za sebou inkasovali. Ani to ich však nepoložilo a v záverečnej desaťminútovke si vybojovali aspoň bod. Ten im vyrovnávajúcim gólom z trháku zaistil pár sekúnd pred koncom najlepší strelec zápasu Vojtech Gyurics.

Novozámčania naposledy stratili body pred dvoma zápasmi po prehre s majstrovským Prešovom, odvtedy zaznamenali dve výhry – nad Považskou Bystricou a Malackami. Na druhé Topoľčany strácajú aktuálne iba jediný bod. „S remízou sme spokojní aj vzhľadom na to, ako sa vyvíjalo stretnutie v poslednej štvrťhodine. Topoľčany sú náročný súper, a tak sa tešíme aj so zisku jedného bodu, ktorý nám prakticky už zabezpečí účasť v prvej šestke,“ zhodnotil pre TV 213 vystúpenie svojich zverencov novozámocký tréner Peter Sporni.

HC Štart Nové Zámky – HK Agro Topoľčany 19:19 (10:10)

Najviac gólov: Gyurics 6, Straňovský 4/2, Ľoch 4 – Cigáň 3/1, Ivanov a Zilinčík po 3.
Rozhodovali: Daňo, Sabol, vylúčení: 3:4, 7 m hody: 3/2 – 1/1, 500 divákov

ďalší zápas: ŠKP Bratislava – Malacky 31:16 (19:6)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM