Rôzne

Vyrábali sa oplátky, šperky, medovníčky: To všetko na vianočných tvorivých dielňach

Vianoce na Matici, ale i Vianoce v Regionálnom osvetovom stredisku vždy spestria predvianočný čas v Nových Zámkoch. Aj tento rok sa zišli šikovné a zručné ženy i muži, aby deťom ukázali tradičné remeslá.

Ilustračný obrázok k článku Vyrábali sa oplátky, šperky, medovníčky: To všetko na vianočných tvorivých dielňach
Zdroj: Dnes24.sk

Už tradične nielen novozámocké materské a základné školy, ale aj viaceré kultúrne inštitúcie nášho mesta, organizujú každoročne tvorivé dielne, ktoré sú zamerané práve na vianočné variácie.

Ženy a muži z okolia Nových Zámkov sa stretnú, a ukážu svoje ručné remeslá, či už šúpoliarstvo, šperky, kašírovanie. Na tvorivých dielňach sa lepí, vystrihuje, a deti zo základných a materských škôl sa tu učia vyrábať podobné výtvory. Svojimi prácami prispela aj úspešná Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch. Priamo na mieste jej žiaci vyrezávali nádherné diela z rôzneho ovocia a zeleniny.

“Takéto podujatia sú určite dôležité a majú význam pre zachovanie tradičných remesiel budúcim generáciám. A tieto deti, ktoré sú dnes tu, sú skutočne veľmi šikovné,” zhodli sa organizátori i vystavovatelia a učitelia remesiel v Dome Matice slovenskej aj v Regionálnom osvetovom stredisku.

Sara

tvorivé dielne-nz
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM