Anton Hrachovský Hokej

Výmena stráží v obrane: Najnovšie pohyby v kádri Novozámčanov

K obmene hráčov v zadných radoch prišlo v tíme HC Nové Zámky. Prichádza hráč z konkurenčného tímu, na odchode je bývalý reprezentant.

Ilustračný obrázok k článku Výmena stráží v obrane: Najnovšie pohyby v kádri Novozámčanov
Zdroj: TASR

Obranu opúšťa Deyl

Svoje pôsobenie v Nových Zámkoch ukončil 28-ročný Radek Deyl (na snímke vpravo), s ktorého službami už vedenie klubu naďalej nepočíta. Obranca s reprezentačnými skúsenosťami pôsobil v minulom ročníku v HC Košice a do novozámockého kádra pribudol len koncom augusta 2017. V 11 tip­sportligových stretnutiach si pripísal nula kanadských bodov, okrem toho mal v tabuľke pravdy až šesť mínusových bodov a osem trestných minút.

Príchody z Nitry

Vedenie klubu vystužilo obranu o 32-ročného Milana Hrušku (na snímke vľavo). Ten začal sezónu ako hráč HK Nitra, ale pod Zoborom nehrával pravidelne. Novozámocký klub informoval o novej posile na oficiálnej stránke.

Hruška absolvoval debut v novozámockom drese v zápase Vyšehrádskeho pohára na ľade Fehérváru, ktorý slovenský tím prehral 0:4 a nepostúpil do semifinále súťaže. Hruškovu kariéru sprevádzali v nedávnom období zranenia, pre ktoré odohral v sezóne 2016/2017 iba 6 zápasov za materský klub HC Topoľčany v 1. lige. Predtým pôsobil päť sezón v českých súťažiach, v najvyššej odohral celkovo 366 zápasov za Kometu Brno, Mladú Boleslav a Vítkovice. Získal v nich celkovo 95 kanadských bodov za 21 gólov a 74 asistencií.

Okrem Hrušku prichádza z Nitry do Nových Zámkov aj brankár Frederik Foltán. Ten zatiaľ ostáva v pozícii nitrianskej brankárskej trojky, no pôsobiť bude v B-tíme klubu HC Nové Zámky, ktorý hrá v druhej najvyššej súťaži.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM