Viktória Botošová Rôzne

Víkendová lyžovačka v blízkosti Zámkov: Vlek bude znovu v prevádzke

Najnižšie položený lyžiarsky svah na Slovensku svoje brány otvoril už koncom roka. Sezóna zatiaľ nebola najlpešia, lyžovalo sa zatiaľ len 11 dní. Pozrite sa, aká je aktuálna situácia na zjazdovke na južnom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Víkendová lyžovačka v blízkosti Zámkov: Vlek bude znovu v prevádzke
Zdroj: TASR

S príchodom nového roka sa začala lyžovačka aj na južnom Slovensku. Naposledy sme vás o najjužnejšom stredisku informovali v článku – Lyžiarska sezóna v okolí Zámkov odštartovaná: Ako to vyzerá s trokráľovou lyžovačkou?

O najjužnejšie a najnižšie položenom lyžiarskom svahu na Slovensku v obci Čechy v okrese Nové Zámky nás informoval starosta obce Jozef Baranovič. Ako uvádza, zimnú lyžiarsku sezónu zahájili 31.decembra 2014.

Lyžovačka bude v stredisku opäť možná

Počasie na juhu však lyžiarom v poslednom období veľmi neprialo a podmienky v stredisku neboli vyhovujúce. "Podmienky boli po oteplení nevyhovujúce, no v súčasnosti dosnežujeme a pribúda nám aj prírodný sneh,“ konštatoval starosta obce.

Tento týždeň si však lyžovačku už užijeme. „V piatok 30.januára by mal byť svah znovu otvorený,“ informuje starosta Baranovič.

„Po minuloročnom fiasku sme tento rok lyžovali iba 11 dní, čo je zatiaľ málo,“ posťažoval sa starosta obce Čechy. No ako dodáva, verí, že vo februári to bude lepšie.

Atrakcia sama o sebe

Pochváliť sa lyžovačkou, ktorá je v týchto južných podmienkach raritou nemôže len-tak hocikto. „Už samotnou atrakciou je skutočnosť, že lyžiarske stredisko sa nachádza v netradičnej nížinnej oblasti,“ hovorí Jozef Baranovič.

Ako sám uznáva, aj iné atrakcie ako napríklad taký „Karneval na lyžiach“, by určite obohatili ponuku tohto strediska, žiaľ takéto aktivity je ťažko dopredu plánovať kvôli nestálemu počasiu. Počas prázdnin, víkendov a sviatkov je však podľa jeho slov, na svahu k dispozícii zmluvná požičovňa lyží a snowboardov.

Na svoje si tu prídu lyžiari, ale aj menší sánkari. „V ponuke pre návštevníkov je možnosť lyžovať a sánkovať sa na svahu dlhom cca 200 m,“ informuje Baranovič. Pri vleku funguje bufet a k dispozícii sú WC. „Svah je osvetlený, čiže je k dispozícii aj na tzv. večerné lyžovanie, ktoré stredisko ponúka od 17:00 – 21:00 hod. Denná prevádzka strediska je od 9:00 – 17:00 hod,“ dodal starosta obce Čechy.

Aktuálny cenník vstupeniek

Celodenný lyžiarsky lístok 9,00 €
Celodenný detský lístok 6,00 €
Poldňový lyžiarsky lístok 6,00 €
Poldňový detský lístok 4,00€
Večerné lyžovanie (Platí od 17:30 hod. – do 21:00 hod.) 7,00 €
Večerné lyžovanie – detský lístok (deti do veku 15 rokov) 4,00 €
Pre sánkarov (1 sane) 1,00 €
Hodinový lístok * 2,00 €
  • Platí hodinu pred ukončením poldenného lístka t.j. od 12:00 hod. do 13:00 hod.a od 16:00 hod. – do 17:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM