Lucia Lauková Šport

VIDEO: Freerunning v zime? Pre Martina z Nitry žiaden problém!

Mladý športovec z Nitry neobsedí ani počas chladnejších mesiacov. Našiel správne miesto na svoje kúsky a podelil sa o ne so širokou verejnosťou.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Freerunning v zime? Pre Martina z Nitry žiaden problém!
Zdroj: YouTube.com

Martin sa venuje freerunningu už 10 rokov. Ako sám tvrdí, „čas na tréning si nájdem naozaj vždy, hlavne teraz v skúškovom období človek robí všetko možné, len aby sa nemusel pozrieť do knihy.“

„Video som nakrúcal na Lomnickej ulici neďaleko detského dopravného ihriska a na Sihoti v parku. Keďže bola zem zamrznutá hľadal som alternatívu a tak som navštívil toto detské ihrisko, práve kvôli štrku, ktorý nemení formu ani v mínusových teplotách“ povedal Martin.

Ako prezradil, natáčanie videa trvalo približne hodinu a pol. „Dlhšie by sa to v tej zime nedalo vydržať, pocitová teplota bola oveľa nižšia,“ povedal mladý nitriansky športovec. „Škoda, že je zima teraz taká mierna. Pamätám si roky, kedy sme v tomto období trénovali na veľkých kopách snehu. Krajina vôkol sa vždy zmenila na veľkú zimnú telocvičňu,“ povedal Martin na margo miernej zimy.

Občas niektoré skoky aj skúsenému Martinovi nevyjdú. „Pri tomto mrazivom tréningu bol len jeden nepodarený skok. Mal to byť odraz z rúk do salta vzad, inak nazývaný palm flip, žiaľ som nevyskočil dostatočne vysoko, ale našťastie sa nič nestalo,“ dodal na záver nitriansky freerunner Martin Šimora.

Pozrite si parádne kúsky mladého športovca v priloženom vi­deu!

freerunning-zima-martin-nitra
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM