Anton Hrachovský Kultúra

Vianočná atmosféra v centre: Novozámčanov poteší aj tento rok Živý Betlehem

Vianočnou atmosférou sa snaží novozámocké centrum dýchať už niekoľko týždňov. Už onedlho budeme svedkami i vianočného posolstva.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná atmosféra v centre: Novozámčanov poteší aj tento rok Živý Betlehem
Foto: Viktória Botošová

Vianočné trhy a stánky s vianočným tovarom otvorili v Zámkoch už v nedeľu 3. decembra. Aby bola vianočná atmosféra na trhoch výnimočná, mesto pripravilo aj bohatý sprievodný program v podobe Vyšehradských Vianoc.

Živý Betlehem v Nových Zámkoch

Nové Zámky tak už nejaký ten týždeň zažívajú vianočnú atmosféru. Aj tento rok ju na Hlavnom námestí obohatí živý Betlehem, ktorý prinesie príbeh o nádeji, výzvach konať dobré skutky a o láske k blížnemu svojmu.

Predstavenie so živým Betlehemom bude dramatizáciou biblického príbehu narodenia Ježiša, ktorá bude umocnená scénou tvorenou hercami – Ježiškom, Jozefom, Máriou, tromi mudrcmi, pastiermi a tiež zvieratami.

Stane sa tradíciou?

Prvé predstavenie Živého betlehemu sa uskutočnilo v roku 2015. Tento rok teda pôjde o jeho tretie výročie. O 17:00 bude maďarské a o 18:15 slovenské predstavenie. Pódium bude na túto akciu dotvorené kulisami vyrábanými špeciálne na túto príležitosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM