Viktória Botošová Kultúra

Vernisáž fotografií žiakov. Nádejní novozámockí umelci vystavovali v Matici: Výstava už čoskoro!

Naši šikovní žiaci vypĺňajú kreatívne svoj voľný čas. Prednedávnom mali vernisáž svojich fotografií, no kreatívna výstava bude k nahliadnutiu pre všetkých jej záujemcov.

Ilustračný obrázok k článku Vernisáž fotografií žiakov. Nádejní novozámockí umelci vystavovali v Matici: Výstava už čoskoro!
Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 26. júna o 17:00 hod sa v Miestnom odbore Matice slovenskej konala vernisáž fotografií žiakov ZÚ Fotografovanie. Záujmový útvar Fotografovanie funguje už tri roky v Centre voľného času Pyramída v Nových Zámkoch pod vedením Kataríny Fülöpovej. „Záujmový útvar navštevujú kreatívni a úžasní žiaci vo veku od 7 rokov až 15 rokov, ktorí sa veľmi rýchlo učia,“ uvádza.

„Cieľom záujmového útvaru bolo, za jeden školský rok, naviesť žiakov vnímať svet očami umelca, preciťovať umenie, vedieť ho vyjadriť. Snažili sme sa o vyjadrenie osobnosti žiaka cez fotografiu, pretože každý fotí inak a inak to vníma. Snažila som sa žiakov viesť k tomu aby si vyskúšali viac techník a na výstave bolo vidieť ako vníma svet dieťa cez objektív,“ vysvetľuje vedúca krúžku Katarína Fülöpová.

„Za ten školský rok sme zažili mnoho zábavy, a snažíme sa ako záujmový krúžok vyplniť žiakom efektívne voľný čas a niečomu ich aj priučiť,“ dodala. Tento rok boli vystavujúcimi umelcami: Hanka Švajdová, Beáta Zacharová, Samuel Kalina, Andrej Kuchta, Marko Vachulík, Sára Gíčová, Martin Bobák, Matej Prokop.

Výstava fotografií je dostupná v Dome Kultúry na námestí od 1.8. do 19.8. 2015.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: Archív Katarína Fülöpová

Vernisáž fotografií žiakov. Nádejní novozámockí umelci vystavovali v Matici. FOT
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM