Rastislav Búgel Krimi

Veľká akcia Národnej kriminálnej agentúry: Množstvo domových prehliadok a 16 obvinených mužov!

Národná kriminálna agentúra mala plné ruky práce. Postarala sa o to séria zásahov. V prípade padlo množstvo obvinení.

Ilustračný obrázok k článku Veľká akcia Národnej kriminálnej agentúry: Množstvo domových prehliadok a 16 obvinených mužov!
Foto: Rastislav Búgel

“Počas pondelkovej (02.05.2016) policajnej akcie Národná kriminálna agentúra v spolupráci s inšpekciou ministerstva vnútra zadržala 15 osôb, keďže medzi nimi bol aj jeden bývalý a jeden súčasný policajt,“ informuje Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru.

Ako informoval, dovedna vykonali 12 domových prehliadok a 18 prehliadok iných priestorov (v Bratislave, Galante, Senci a Dunajskej Strede). “Zaistili 67 mobilov a SIM karty domácich aj zahraničných operátorov. V rukách polície skončili aj počítače, USB kľúče, rôzne listiny, ako zmluvy, zmenky a 136 500 eur v hotovosti,“ informuje M. Slivka, hovorca Prezídia PZ.

“Zločinecká skupina mala pokračovať v trestnej činnosti, ktorej sa venovala od deväťdesiatych rokov minulého storočia a to aj po smrti jej najvyššieho predstaviteľa, no pod novým vedením. Malo ísť o násilnú, majetkovú, aj ekonomickú trestnú činnosť. Vo viacerých prípadoch malo dochádzať k vypaľovaniu osôb a to nie len vydieraním ale aj doslovne. Ak niekto odmietol zaplatiť „výpalné“ zhorelo mu auto alebo dom. Obohatiť sa mali aj podvodným konaním,“ informuje hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

V prípade dokázania viny hrozia šestnástim obvineným vysoké tresty. Ako informoval hovorca, trinásti z nich sú stíhaní väzobne.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 16 osôb, väčšinu zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny (15). Niektorých obvinil tiež z vydierania (6), ale aj zo zločinu poškodzovania cudzej veci (5), krivého obvinenia (2) a krivého svedectva (1), v jednom prípade zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a v jednom z obzvlášť závažného zločinu podvodu," informuje Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM