Anton Hrachovský Správy

Varte ako Jamie Oliver: Zdravá akcia v Zámkoch pod značkou svetoznámeho kuchára

Slávny šéfkuchár Jamie Oliver šíri myšlienku zdravého varenia po celom svete. Jedným zo štyroch miest na Slovensku, kde sa podujatie inšpirované jeho osvetou odohrá, sú aj Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Varte ako Jamie Oliver: Zdravá akcia v Zámkoch pod značkou svetoznámeho kuchára
Zdroj: TASR

Niet snáď nikoho, kto by nepoznal anglického šéfkuchára Jamieho Olivera. Svojím jedinečným humorom, temperamentným vystupovaním a vynikajúcim varením si získal srdcia fanúšikov po celom svete. Myšlienku zdravého varenia chce šíriť ďalej, a tak aj v Nových Zámkoch v priestoroch Cisársko-kráľovskej jazdiarni budete môcť ochutnať zdravé jedlá a porozprávať sa o zdravej životospráve.

V máji sa totiž na celom svete koná Food Revolution Day – Oliverova celosvetová výzva zdravo sa stravovať a žiť kvalitnejší život. Nové Zámky teda nebudú výnimkou, podujatie sa bude odohrávať 19. – 20. mája 2017 od 9:00 do 16:00 a vstup je zdarma. Organizátori pripravili verejnú besedu, ktorá je na programe hneď po slávnostnom otvorení.

Celosvetová oslava jedla sa v Nových Zámkoch uskutoční 19. mája 2017 pod názvom Food Revolution Day 2017. Hlavným cieľom tohto dňa je upovedomiť verejnosť o nevšímanej nadváhe a narastajúcej obezite detí. Rovnako má poukazovať na dôležitosť stravovacích návykov a podporovať vzdelávanie o jedle.

Program Food Revolution Day 2017 v Nových Zámkoch

  • 10:00 Slávnostné otvorenie
  • 10:15 Školské stravovanie – verejná diskusia

Účasť na podujatí prisľúbili poslankyňa NRSR Eva Smolíková, Eva Matušková z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, prednostka Nových Zámkov Tunde Szekeresová, vedenie ZŠ a MŠ v Nových Zámkoch, triedni dôverníci, vedúce jedální a tiež odborná verejnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM