Anton Hrachovský Kultúra

V Zámkoch zažijeme vianočné posolstvo: Na námestí vyrastie živý Betlehem

Aj Novozámčania si v predvianočnom období užívajú vianočné trhy. Námestím sa však nebude šíriť len vôňa punču, ale aj vianočné posolstvo.

Ilustračný obrázok k článku V Zámkoch zažijeme vianočné posolstvo: Na námestí vyrastie živý Betlehem
Foto: Viktória Botošová

Ani sme sa nenazdali a Nové Zámky už zažívajú vianočnú atmosféru. Aj tento rok ju spríjemní na Hlavnom námestí živý Betlehem. Vianočné trhy a stánky s vianočným tovarom otvorili už v sobotu 3. decembra. Aby bola vianočná atmosféra na trhoch výnimočná, mesto pripravilo aj bohatý sprievodný program.

Jednou z najväčších ´atrakcií´ bude určite práve živý Betlehem so živými hercami a zvieratami, ktorý priblíži posolstvo Vianoc 25. decembra o 18:00. Hodinu predtým, o 17:00, je na programe maďarské predstavenie.

Aby strávili spoločné chvíle s rodinou a priateľmi

Myšlienka priniesť Živý Betlehem do Nových Zámkov uzrela svetlo sveta po prvý raz minulý rok. Podstatou bolo spestriť vianočnú atmosféru v centre mesta a zároveň podnietiť Novozámčanov a návštevníkov, aby prvý sviatok vianočný strávili v spoločnosti svojej rodiny, ako aj širšieho okruhu priateľov a známych práve na Hlavnom námestí.

Zámčania sa tak po roku môžu tešiť na dramatizáciu biblického príbehu narodenia Ježiša, ktorá bude umocnená scénou tvorenou hercami – Ježiškom, Jozefom, Máriou, troma mudrcmi, pastiermi a tiež zvieratami. Vstup je pre návštevníkov samozrejme voľný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM