Viktória Botošová Kultúra

V Zámkoch sa netradične rozozvučí siréna, ako spomienka na bombardovanie: Radnica chce takto vzdať úctu padlým!

V nasledujúcich dňoch si v Nových Zámkoch pripomenieme tretie bombardovanie mesta a uctíme si tých, ktorí sa slobody nedožili. Pozrite sa, čo sa bude diať.

Ilustračný obrázok k článku V Zámkoch sa netradične rozozvučí siréna, ako spomienka na bombardovanie: Radnica chce takto vzdať úctu padlým!
Foto: Viktória Botošová

Dňa 13. marca 2015 o 18:00 hodine nás čaká spomienkový večer z príležitosti 70. výročia bombardovania mesta Nové Zámky. Okrem krátkeho zhrnutia faktov o marcovom bombardovaní nášho mesta, bude premietnutá aj fotografická dokumentácia obsahujúca 423 obrázkov.

Vystúpi aj Novozámocký kvintet Amabile a v kine Mier bude inštalovaná výstava obrázkov, fotografií dokumentov, ktoré si budeme môcť prehliadnuť.

Dopad prvej bomby tretieho bombardovania mesta si pripomenieme 14. marca 2015 spustením sirény na 20 sekúnd o 13:08 hodine.

„Zdvorilo žiadame obyvateľstvo, aby na verejnom priestranstve postálo a tým si uctilo pamiatku obetí. Po siréne sa rozozvučia zvony novozámockých kostolov,“ informuje mesto.

„Všetkých Novozámčanov srdečne vítame na týchto akciách, čím vzdáme úctu tým, ktorí sa nedožili slobody,“ uvádza sa na webe mesta. Usporiadateľom akcie je mesto Nové Zámky, Občianske združenie“ Za troma mostami“, Matica slovenská a Rotary klub.

Zdroj: Webová stránka mesta Nové Zámky
Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM