Anton Hrachovský Samospráva

V Zámkoch pribudne oddychová zóna: Radnica chce vybudovať centrálny mestský park

Vedenie mesta sa chystá v širšom centre mesta vybudovat pre Novozámčanov novú relaxačnú zónu. Pozrite si na fotografiách, ako vyzerá budúci park teraz.

Ilustračný obrázok k článku V Zámkoch pribudne oddychová zóna: Radnica chce vybudovať centrálny mestský park
8
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

V lokalite medzi ulicami P. Várdayho a P. Blahu by mal v budúcnosti vyrásť na mestských pozemkoch Centrálny mestský park. Tento krok radnice je reakciou na opakovane deklarovanú požiadavku Novozámčanov za zachovanie existujúcej zelene, ako aj vytváranie ďalších zelených častí v meste.

Nové miesto oddychu a relaxu

Mesto teda navrhlo priestor centrálnej mestskej zóny za Várdayho ulicou, ktorý je vo vlastníctve mesta Nové Zámky, ponechať a zveľaďovať ako mestskú zeleň.

„Naším zámerom je poňať celý tento priestor ako výnimočné zelené údolie priamo v centre mesta a vytvoriť takú kultivovanú zelenú lokalitu, kvôli ktorej by sa do Nových Zámkov oplatilo aj vycestovať. Park, ktorý by bol celoročne miestom relaxu, inšpirácie a v letných mesiacoch aj centrom kultúry menšinových žánrov,“ znel odsúhlasený návrh.

Študentské návrhy

Mestské zastupiteľstvo zámer schválilo. Ďalším krokom má byť príprava zmeny Územného plánu Centrálnej mestskej zóny v tejto časti územia a vypracovanie projektu. Ten by mali vypracovať študenti – urbanisti.

V uvedenej zóne sa nachádza aj Astronomický kabinet s celoročnou prevádzkou, ktorý je už dva roky počas letných mesiacoch využívaný aj na kultúrne podujatia. „Práve preto budú oslovení študenti, aby sme spoločnými silami vymysleli niečo výnimočné. Nejaké veľké budovanie však nepredpokladáme,“ vyjadrila sa Denisa Félixová, vedúca odboru sociálnych vecí, školstva a kultúry.

Ako to v spomínanej lokalite vyzerá dnes si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

V Nových Zámkoch by mohol pribudnúť Centrálny mestský park
8
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM