Viktória Botošová Samospráva

V Zámkoch máme nové LED svietidlá: Všimli ste si, ktoré ulice už po novom takto svietia?

Všimli ste si zmenu? V našom meste prebehla modernizácia verejného osvetlenia. Pozrite kde všade...

Ilustračný obrázok k článku V Zámkoch máme nové LED svietidlá: Všimli ste si, ktoré ulice už po novom takto svietia?
Foto: Viktória Botošová

Pôvodné svietidlá mali vysokú spotrebu energie a vyššie prevádzkové náklady, preto sa mesto Nové Zámky sa spolu s ďalšími 530 samosprávami sa uchádzalo o nenávratný finančný príspevok na modernizáciu verejného osvetlenia. Ministerstvo hospodárstva SR schválilo 435 žiadostí. Projekt bol spolufinancovaný z eurofondov, z operačného programu Konkurencieschop­nosť a hospodársky rast, opatrenie – Budovanie a modernizácia verejného osvetlenia pre mestá a obce.

Počas januára prebehla čiastočná rekonštrukcia verejného osvetlenia na hlavných ťahoch – konkrétne na hlavnom ťahu Nitra – Komárno, uliciach Nábrežná, S.H. Vajanského, Gúgska, J. Simora, Nitrianska cesta a Krátka ulica.

"Súčasťou rekonštrukcie je tiež výmena verejného osvetlenia na centrálnom kruhovom objazde okolo centra mesta, a uliciach Komárňanskej a Petöfiho, ktoré napájajú centrum na hlavné ťahy,“ informuje mesto Nové Zámky na svojom webe.

Celkovo sa v rámci projektu vymenilo v našom meste 406 svietidiel. Spolu s ostatnými LED svietidlami, ktoré namontovali už v minulosti, má mesto momentálne zhruba 450 takýchto svietidiel, vďaka ktorým mesto zaznamenalo na vymenených úsekoch úsporu energie až 67% .

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Nové Zámky Oficiálne stránky mesta

Osvetlenie v novozámockých uliciach prešlo zmenou
4
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM