Viktória Botošová Samospráva

V Zámkoch je vyšší záujem o poslanecké kreslá aj primátorskú stoličku: Takto vzrástol počet kandidátov oproti minulosti

Voľby na posty primátora a poslancov v našom meste sú za dverami. Kandidátov na predstaviteľov mesta je však podstatne viac ako vo voľbách v roku 2010.

Ilustračný obrázok k článku V Zámkoch je vyšší záujem o poslanecké kreslá aj primátorskú stoličku: Takto vzrástol počet kandidátov oproti minulosti
Foto: Viktória Botošová

Už onedlho si budeme znova voliť primátora a poslancov mesta Nové Zámky. O post hlavy nášho mesta sa uchádza 7 kandidátov, na poslancov kandiduje 116 ľudí. Môžeme teda konštatovať, že počet kandidátov na obe funkcie, oproti minulým voľbám vzrástol. Poslancami sa chce stať 34 nezávislých kandidátov a 82 ľudí, ktorých nominovali politické strany. Zaujímavosťou je, že všetci aktuálni kandidátmi o primátorské kreslo idú do volieb ako nezávislí – kandidujú dve ženy a piati muži.

O kreslo primátora vo voľbách v roku 2010 zabojovali 4 kandidáti – jedna žena a traja muži. Z tohto počtu boli 2 kandidáti bez podpory politických strán a 2 nominanti politických strán. V roku 2010 súčasný primátor Gejza Pischinger, kandidoval ako nezávislý a jeho protikandidát Ľuboš Ivan, taktiež ako nezávislý. Helenu Bohátovú nominovala koalícia SMER-SD, SDKÚ-DS, KDH, ĽS-HZDS, Strana zelených a Bertalana Bóna strany MOST – HÍD a SaS. Aktuálny zoznam kandidátov na post primátora Nových Zámkov nájdete v článku – Mená kandidátov na primátora sú konečne von: PREHĽAD, kto zabojuje o naše hlasy!

O poslanecké kreslá do miestneho zastupiteľstva bojovalo v roku 2010, len 80 kandidátov. Aj tu tak badáme nárast o 36 záujemcov do popredných miest vedenia Nových Zámkov, keďže momentálne ich kandiduje 116. Kompletný zoznam kandidátov nájdete v článku – KOMPLETNÝ ZOZNAM: Pozrite si, kto kandiduje na poslanca v Nových Zámkoch!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM