Anton Hrachovský Futbal

V Zámkoch by mohol pribudnúť umelý profi trávnik: Náš klub je jeden z favoritov

Uspieť so žiadosťou o dotáciu na trávnik najnovšej generácie by mohol aj klub FKM Nové Zámky. V hre sú však aj iné mestá.

Ilustračný obrázok k článku V Zámkoch by mohol pribudnúť umelý profi trávnik: Náš klub je jeden z favoritov
Zdroj: TASR

V októbri 2017 prišiel Západoslovenský futbalový zväz s výzvou na predkladanie žiadostí pre poskytnutie dotácie 100-tisíc eur. Tá je určená na výstavbu ihriska s umelou trávou a jedná sa o prostriedky UEFA. Po konzultácii so zástupcami mesta sa novozámocký klub FKM rozhodol na uvedenú výzvu zareagovať a predložil žiadosť. Ak bude úspešný, trávnik by mal pribudnúť v zadnej časti areálu na Sihoti. Uchádzajú sa oň však aj iné mestá.

Nové Zámky favoritom

Spomedzi všetkých záujemcov majú podľa generálneho manažéra FKM Nové Zámky Petra Kováča Zámčania najväčšiu šancu na úspech.

„Celkovo budú úspešní dvaja žiadatelia z Nitrianskeho samosprávneho kraja. Uchádzači vrátane nás sú štyria – Nové Zámky, Levice, Komárno a Štúrovo. Tu je na mieste ale pripomenúť, že Levice už raz vystúpili z projektu rekonštrukcie štadiónov, čím by mali mať status nedôveryhodného partnera pre SFZ. Komárno verejne deklarovolo čerpanie inej dotácie zo zdrojov z Maďarskej republiky. Zostávame my ako okresné mesto a Štúrovo. Tieto faktory dávajú veľký predpoklad, že by sme mali byť úspešní. K realizácii výstavby však samozrejme potrebujeme spoluinvestora, ktorým by malo byť mesto Nové Zámky. Samotná dotácia vo výške 100-tisíc eur predstavuje položenie koberca s umelou trávou najvyššej generácie. S tým súvisiace nevyhnutné práce predpokladajú spolufinancova­nie,“ prezradil generálny manažér FKM Nové Zámky Peter Kováč v rozhovore pre klubový web.

Moderný trávnik nielen pre futbalistov

Klub pred časom získal dotáciu na rekonštrukciu hráčskych šatní a sociálnych zariadení. Snaha skultúrniť športové centrum na Sihoti teda pokračuje. Nový trávnik by mal široké využitie počas celého roka. Klub sa prednedávnom stal držiteľom licencie čakateľa Útvaru talentovanej mládeže. V aktuálnom súťažnom ročníku má 12 mládežníckych tímov plus družstvo dospelých.

„Hlavným zmyslom nového trávnika je jednoznačne možnosť celoročného využitia pre tréningové a zápasové účely. Náš subjekt je futbalovým klubom s najväčšou členskou základňou v novozámockom okrese. Vzhľadom na nedostatočné množstvo hracích plôch potrebujeme urgentne zabezpečiť našim členom adekvátne tréningové podmienky. Prioritným užívateľom teda bude FKM. Momentálne možnosti sú pretrvávajúco na hranici športovej apokalypsy. Pomaly, ale isto nemáme kde trénovať, o kvalite plôch sa radšej nebavme,“ vysvetlil Peter Kováč.

Kompletný rozhovor s Petrom Kováčom si môžete prečítať na webe FKM Nové Zámky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM