Peter Sýkora Rôzne

V Šuranoch viac krvi aj kvôli hokeju

Na tradičnom odbere krvi nechýbali ani mladí ľudia. Niektorých z nich motivoval k dnešnému darcovstvu zápas Slovenska s Nórskom v ľadovom hokeji.

Vytrvalí darcovia krvi zo Šurian a okolia sa prvýkrát v tomto roku stretli pri príležitosti akcie – Valentínska kvapka krvi v stredu dňa 24.2. 2010.
Spoločenská hala v Šuranoch sa odela do zdravotníckeho šatu. Všetci návštevníci mali jediný cieľ – prostredníctvom svojej „kvapky“ krvi pomôcť iným, chorým ľuďom.
Uvedená akcia nie je v Šuranoch žiadnou novinkou. Organizuje sa skoro každé štyri mesiace pod dohľadom Červeného kríža. ** Možnosť zúčastniť sa a darovať krv mal každý dospelý človek. Najprv však musí vyplniť dotazník, týkajúci sa osobného zdravotného stavu. Potom nasleduje lekárske vyšetrenie krvi darcu a krátky rozhovor s lekárom. Následne môže darovať krv. V neustálej pohotovosti bol i zdravotný personál, ktorý starostlivo pristupoval k všetkým zúčastneným. Darcovia mali zabezpečené dostatočné zásoby tekutín a malé občerstvenie.
Akcia bola podľa organizátorov úspešná. Medzi zúčastnenými sme, popri stálych darcoch, postrehli aj mladú generáciu. A prečo sa takto rozhodli? **„Vždy rada pomôžem, ak je to v mojich silách,“
hovorí mladá gymnazistka. Sviatok zamilovaných – Valentín teda nie je len o prejave lásky k najbližším, ale aj k tým, ktorých nepoznáme, a predsa im môžeme pomôcť.
Andrea Fialová

V Šuranoch viac krvi aj kvôli hokeju
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM