Anton Hrachovský Hokej

V súboji ligových nováčikov sme ťahali za kratší koniec: Body ostávajú na Liptove

Po domácej vysokej prehre s Banskou Bystricou cestovali novozámockí hokejisti na zápas do Liptovského Mikuláša. Premiérovo sa tak v aktuálnej sezóne stretli dvaja nováčikovia vo vzájomnom súboji.

Ilustračný obrázok k článku V súboji ligových nováčikov sme ťahali za kratší koniec: Body ostávajú na Liptove
Zdroj: TASR

Hneď od úvodného buly mohli diváci na štadióne sledovať zaujímavý hokej dvoch nováčikov Tipsport Ligy. V 1. minúte mal obrovskú šancu hosťujúci Paulovič, ktorý sa rútil sám na domáceho brankára, ale ten bol pozorný a strelu švihom kryl. V 5. minúte sa prvýkrát vylučovalo, za hákovanie si šiel na trestnú lavicu sadnúť hosťujúci Mäkinen. Domáci v druhej časti presilovej hry zamkli hostí v ich pásme, výborne sa rozostavili a po strele Faitha z pravého kruhu sa pred brankárom najlepšie zorientoval Nádašdi, ktorý otvoril skóre. V 8. minúte mal ďalší gól na hokejke Sukeľ, ale Šimko bol pozorný. Štrnásta minúta priniesla Liptákom ďalšiu veľkú radosť. Rudolf Huna vletel do útočného pásma a takmer z nulového uhla strelou pod hornú žŕdku prekonal zaskočeného Šimka – zvýšil už na rozdiel dvoch gólov. Hostia sa v celej tretine ťažko dostávali pred domáceho brankára, ktorý tak nemal takmer žiadnu vážnejšiu prácu. Záver tretiny priniesol ďalšie vylúčenie hostí, ale skóre sa už nemenilo.

Zlepšená hra, no bez efektu

Druhá tretina sa začala v podobnom duchu ako prvá, hostia sa snažili dostať pred domáceho brankára. Po hrubej chybe obrany Liptákov takmer došlo k zníženiu, keď sa sám zoči-voči Nagymu ocitol Mäkinen. Domáceho brankára však neprekonal. O odpoveď domácich sa postarali strely Števuliaka, Krišku či Lištiaka, na druhej strane nepríjemne zakončoval Lelkeš. V 25. minúte mohli ísť Liptáci už do trojgólového vedenia, ale svoje prečíslenie nevyužili. Kolotoč pred Šimkom následne roztočila prvá formácia domácich, ani po ich snahe však diváci gól nevideli. V polovici stretnutia mal na hokejke gól hosťujúci Hvila, ale ani jeho strelecký pokus si nenašiel cestu do siete. V 33. minúte sa rovnako ako na začiatku zápasu dostal do nájazdu Paulovič, ani on však tentoraz neuspel a vo veľkej šanci netrafil bránu. V presilovej hre, ktorá prišla hneď po šanci Pauloviča, hostia zavreli domácich v ich obrannom pásme, avšak ani Hvila ani Hudec nenašli recept na domáceho brankára. Tlak hostí sa s blížiacim koncom tretiny stupňoval, ale Hvilovi nebolo súdené skórovať. Ďalšiu jeho obrovskú šancu si postrážil Nagy. V poslednej minúte druhej tretiny Novozámčania Liptákov zavreli a zatlačili, ich šance si však stále nenašli cestu do siete.

Najlepšia tretia tretina

Tretiu tretinu začali hostia tak, ako skončili predchádzajúcu. Dostali sa do tlaku a po obrovskej chybe domácich v 41. minúte skóroval švédsky obranca v službách Nových Zámkov Sandgren, ktorému spoza bránky medzi kruhy prihral Fábry. Liptáci boli v ďalšom priebehu pod neustálym tlakom a o vyrovnanie sa mohol postarať Cardwell. V 46. minúte prišlo vylúčenie Sukeľa za podrazenie. V presilovke prišlo ďalšie vylúčenie a za hru vysokou hokejkou si išiel trest odpykať Nádašdi. Hostia tak dostali 18-sekundovú presilovku 5:3. Oslabenie však domáci zvládli a udržali stav 2:1. Po nevyužitých presilovkách a šanciach hostí sa z ojedinelej šance v tretej tretine Liptáci predsa len presadili. V 50. minúte vybojoval puk za bránkou Kabáč, dostal sa k nemu Laco, prihral Brezniakovi a ten strelou medzi betóny Šimka prekonal. Tento gól domácich upokojil a opäť sa zamerali na pozornú defenzívu. Tú však Novozámčania prekonali v 57. minúte, keď spomedzi kruhov presne namieril Mäkinen. O pár sekúnd neskôr mohol byť hrdinom opäť Brezniak, ale svoj nájazd nepremenil. Dve minúty pred koncom hosťujúci tréner odvolal brankára, ale diváci už gól nevideli. Liptáci sa tak mohli po štyroch prehrách tešiť z cenného víťazstva 3:2.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Mikron Nové Zámky 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)

Góly: 6. Nádašdi (Sukeľ, Faith), 14. Rudolf Huna (Robert Huna), 50. Brezniak (Laco, Kabáč) – 41. Sandgren (Fábry, Hudec), 57. Mäkinen (Hvila, Brabenec).

Rozhodovali: Husár, Orolin – Kacej, Návratek, vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1850 divákov.

Zostavy:

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Šiška, Mezovský, Stehlík, Nádašdi, Moravčík, Kadlubiak, Oravec, Kadura – Richard Huna, Robert Huna, Rudolf Huna – Faith, Sukeľ, Kriška – Laco, Piatka, Lištiak – Brezniak, Kabáč, Števuliak

HC Nové Zámky: Šimko – Cardwell, Mäkinen, Čížek, Sandgren, Chovan, Štindl, Maier, Ďurčo – Hvila, Brabenec, Saarinen – Paulovič, Hudec, Fábry – Tábi, Lelkeš, Čaládi – Sucharda, Hegyi, Dubec

Môže vás zaujímať:

Krutý debakel od súpera: Barani nám nadelili deviatku

Fanúšikovia sa môžu tešiť na posily zo severu Európy: Do kádra pribudli dvaja Fíni

Najbližšie na ľade Nových Zámkov: Privítame finalistu posledných dvoch ročníkov Tipsport ligy

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM