Anton Hrachovský Správy

V Štúrove mal vzniknúť projekt Green Park: Mesto zaujalo rázny postoj

V Štúrove mal vzniknúť projekt s názvom Green Park. Zámer na výstavbu závodu na spracovanie plastových a gumových odpadov prerokovali poslanci na mimoriadnom zasadnutí zastupiteľstva. Aký je výsledok?

Ilustračný obrázok k článku V Štúrove mal vzniknúť projekt Green Park: Mesto zaujalo rázny postoj
Zdroj: TASR

Účelom projektu malo byť zriadenie prevádzky na výrobu petrochemických komponentov, recykláciu presne kategorizovaných odpadových plastov a odpadov na báze gumy využitím najmodernejších recyklačných technológií. Zároveň predpokladal vytvorenie 33 pracovných miest. S návrhom projektu prišla bratislavská spoločnosť HC Logistik, mesto Štúrovo však projekt rázne zamietlo.

„Mesto Štúrovo s uvedeným zámerom vyjadruje svoj nesúhlas a v plnej miere tento zámer odmieta,“ znie stanovisko mesta s tým, že dôvodom je značná nepokojnosť občanov Štúrova.

Apel primátora

Podľa primátorových slov sa nikdy netajil tým, že podporuje kroky, ktoré vedú k otvoreniu nových priemyselných závodov v Štúrove. „Avšak veľmi mi vadí to, že je veľká snaha, bohužiaľ aj zo strany niektorých poslancov, prezentovať to ako osobný záujem primátora, presadiť uvedenú investíciu, a to za každú cenu. Toto nie je pravda. Jediným mojim cieľom je vystupovať tak, ako si to želajú záujmy mesta. Opätovne prosím širokú verejnosť, ako aj poslancov MsZ, aby predmetný projekt nespájali s mojím menom,“ uviedol Szabó vo svojom vyhlásení na webe mesta.

Osoh pre mesto a obce

Primátor je presvedčený, že základom dobrej spolupráce je tolerantnosť a úcta k druhému. „Uvedené hodnoty sú nenahraditeľné aj v podmienkach fungovania samosprávy. V uplynulom období som zaregistroval veľa nevhodných prejavov hlavne na sociálnych sieťach, mnohé nesú v sebe znaky urážok a osočovaní. Prosím každého, aby nechal tieto prejavy bokom. Naďalej sa hlásim k otvorenému a konštruktívnemu dialógu v medziach slušnosti. Myslím si, že kvalitne sformulované názory a myšlienky opierajúce sa o objektívne a pravdivé informácie, prinesú osoh nielen pre mesto, ale aj pre okolité obce,“ dodal Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM