Anton Hrachovský Hokej

V šesťbodovom zápase výprask Nových Zámkov: Proti Liptákom bez streleného gólu

Po piatkovej prehre v Detve privítali Zámčania v závere týždňa hráčov Liptovského Mikuláša. Naši hokejisti opäť doplatili na streleckú nemohúcnosť.

Ilustračný obrázok k článku V šesťbodovom zápase výprask Nových Zámkov: Proti Liptákom bez streleného gólu
Foto: Geleta Zsolt

Súboj tabuľkových susedov začali domáci presilovou hrou o dvoch hráčov, ktorá prišla už v tretej minúte. Vyťažiť z nej gól mohol Zbořil po Novotného pohotovej prihrávke, no Košarišťanove betóny boli rýchlejšie. Na druhej strane si musel postrážiť bránkovisko pred dobiedzajúcim Lištiakom Kováč. V siedmej minúte zbúral Cetkovský nedovolene Tabačeka a Liptáci tak mali tiež možnosť presilovej hry. Český útočník bol po tomto zákroku navyše odmenený trestom do konca zápasu. No podobne ako v prípade domácich, aj presilovka Liptákov ostala nevyužitá. Päť minút pred koncom úvodného dejstva sa v dobrej pozícii ocitol aj Zbořil, no Košarišťana neprekvapil. So svojím pokusom mohol uspieť aj hosťujúci Langhammer, puk však z ľavej strany napálil iba do brankára Kováča.

Aj druhú tretinu odštartovali domáci presilovkou, Monyov ani Novákov pokus však neuspeli. V 27. minúte zaváhal za svojou bránou hosťujúci gólman, no Škoda jeho zaváhanie nepotrestal. Udreli tak hostia – tiesnený Paukovček dokázal doraziť Rapáčovu strelu za Kováčov chrbát. Vo výbornej pozícii sa ocitol po Hruškovej krížnej prihrávke Zbořil, no puk nezasiahol ideálne a neohrozil hosťujúceho gólmana. Vyrovnať mohol aj Novotný, ale tiesnený nedokázal Košarišťana vyšachovať. Dve minúty pred koncom tretiny sa šikovne pred Košarišťana natlačil znova Novotný, no ani teraz sa mu nepodarilo uspieť, aj vďaka dobrému zákroku jedného z hosťujúcich obrancov.

Úvod záverečnej tretiny sa niesol v znamení Liptákov. Hneď na začiatku nevyužil ponúknuté trestné strieľanie Marek Uram. Už o niekoľko sekúnd sa však hostia mohli tešiť z druhého gólu, keď Langhammer dorazil strelu svojho spoluhráča do novozámockej brány. Na druhej strane neuspeli v dobrých pozíciách Novák ani Rehák a tak udreli znova hostia. Uram zaviezol puk do útočnej tretiny, spoza brány našiel Krišku, po ktorého snahe sa puk dostal k Matúšovi Sukeľovi a ten ho bez problémov upratal za Kováčov chrbát. Štvrtý gól mohol pridať Uram, no v nájazde dvoch na jedného minul bránu. Podarilo sa to aj so šťastím Piatkovi, keď si puk z jeho hokejky zrazil do vlastnej brány Novotný. Hostia si tak v tomto dôležitom šesťbodovom zápase pripísali tri body a stiahli náskok Nových Zámkov v ligovej tabuľke len na dva body.

HC Nové Zámky – MHK 32 Liptovský Mikuláš 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Góly: 27. Paukovček (Rapáč), 41. Langhammer (piatka, Pacalaj), 44. M. Sukeľ (Kriška, Uram), 56. Piatka

Rozhodovali: Fridrich, Kubuš, Kacej, Synek, Čavojský Vylúčení: 7:5, navyše Cetkovský (Nové Zámky) 5+20 min. osobný trest za napadnutie hlavy a krku, Hruška (Nové Zámky) 4+10 min. za pästný súboj a hrubosť, Laco (Liptovský Mikuláš) 4+10 min. za pästný súboj a hrubosť, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 948 divákov

Zostavy:

HC Nové Zámky: Kováč – M. Jass, Salija, Novák, Plašil, Šimek, Hruška, Štumpf, Trávníček – Zbořil, Novotný, Cetkovský – Monya, Špirko, Raenko – Varga, Škoda, Lantoši – Fábry, Rehák, K. Jass

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Nádašdi, Luža, Tabaček, Moravčík, Nemec, Suchý, Nitriansky, Pacalaj – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Spilar, Langhammer, Piatka – Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ – Števuliak, Lištiak, Laco

Čo na to tréneri?

Ladislav Lubina, tréner Nových Zámkov: Súhlasím s kolegom a ešte by som dodal, že na začiatku duelu sme nevyužili presilovku 5 na 3 a zahrali sme ju strašne naivne. Tam sme sa mohli dostať do vedenia, ukľudniť sa a priebeh stretnutia mohol byť úplne iný. V druhej tretine jasne prestrieľame súpera, sme v tlaku a prehráme ju 0:1. Taký je hokej, hrá sa na góly a nie na šance. O výsledku rozhodla druhá tretina. Vstup do tretej tretiny bol z našej strany tiež katastrofálny, chceli sme to otočiť. Bohužiaľ, pri prvom striedaní urobíme katastrofálnu chybu, dovolíme súperovi penaltu. Druhé striedanie, ďalšia chyba a inkasovaný gól. Je to ťažké, chcieť potom stretnutie zvrátiť, keď vstup do poslednej tretiny je takýto. Blahoželám súperovi k výhre.

Pavel Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša: Myslím si, že o našej výhre rozhodla druhá tretina, kedy nás súper dostal pod enormný tlak a takou bojovnosťou a odhodlanosťou sme si to ustrážili. V tej tretine sme nedostali gól a v tretej tretine sa nám hneď podarilo dať gól na 2:0. Potom sme si ten výsledok postrážili takou umnou hrou dozadu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM