Anton Hrachovský Správy

V Nových Zámkoch budeme mať Živú školu: Svoje brány otvorí už tento rok

Novozámockí školáci sa budú môcť učiť inovatívnymi metódami. Samozrejmosťou bude každodenný pohyb vonku a tvorba zdravých sociálnych vzťahov.

Ilustračný obrázok k článku V Nových Zámkoch budeme mať Živú školu: Svoje brány otvorí už tento rok
Zdroj: TASR

Školský rok 2018/2019 bude pre niektoré deti výnimočný. V Nových Zámkoch totiž pribudne tzv. Živá škola. Od septembra ju ako jednu triedu vo svojich priestoroch otvorí ZŠ Mostná.

Inovatívne učenie

Rodičom prvákov ponúkne inovatívny spôsob vyučovania. Pedagogika Živej školy je založená na ucelenom prístupe ku vzdelávaniu detí, pričom sa rozvíjajú nielen po intelektuálnej ale aj po emočno-sociálnej a motorickej stránke. Veľký dôraz sa kladie aj na kreativitu, umelecké cítenie, hudbu a stabilné zázemie blízko prírody. Autorom tejto výchovno-vzdelávacej aktivity je Živá škola – ZŠ Mostná Nové Zámky.

Predzápis už čoskoro

„V každodennom vyučovaní bude skúsená učiteľka využívať inovatívne pedagogické prístupy jednak waldorfskej pedagogiky tvoriacej jadro vyučovania a hry intuitívnej pedagogiky s cieľom posilnenia sociálnych zručností detí. V Živej škole deti objavujú svet nových znalostí a schopností zážitkovou formou, bez stresového nátlaku na výkon kvôli známkam a v prvých ročníkoch aj bez domácich úloh. Samozrejmosťou je každodenný pohyb vonku a tiež tvorba zdravých sociálnych vzťahov medzi rodičom, učiteľom a dieťaťom,“ hovoria pedagógovia Živej školy.

Pre verejnosť je pripravených aj niekoľko zážitkových seminárov ako budú ukážky intuitívnych hier, témy o problémoch s čítaním a písaním či posilovanie vôle v deťoch. Predzápis do tohto nového druhu školy bude spojený s testovaním školskej zrelosti a prebiehať bude 29.marca v priestoroch Helen Doron English na Bernolákovom námestí 21 od 10:00 do 16:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM