Viktória Botošová Správy

V našom regióne sa chystajú opravy ciest II. a III. triedy: Na ktorých vozovkách sa rozbehnú práce?

Správa, ktorá dokáže motoristov vždy potešiť. Niektoré opravy už začali, iné sú na pláne už čoskoro. Opravovať sa budú viaceré cesty II. a III. triedy v Nitrianskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku V našom regióne sa chystajú opravy ciest  II. a III. triedy: Na ktorých vozovkách sa rozbehnú práce?
Zdroj: TASR

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v tomto roku opraviť desiatky kilometrov ciest II. a III. triedy. Rekonštrukcie sa budú realizovať v okresoch Nitra, Topoľčany, Nové Zámky, Komárno a Levice.

Opravy ciest prebehnú aj v našom okrese

Modernizácia ciest v topoľčianskom regióne za viac ako 4,2 milióna eur sa začala ešte koncom minulého roka, rovnako ako oprava takmer 25 kilometrov ciest v okrese Nitra za vyše 3,5 milióna eur.

Rekonštrukcie úsekov v ďalších regiónoch sa zatiaľ pripravujú. Verejné obstarávanie je ukončené pri projekte opravy ciest v okresoch Nové Zámky a Levice, kde už podľa slov riaditeľa Úradu NSK Dušana Guťana prebieha podpisovanie zmlúv s víťazným uchádzačom. „Po nadobudnutí ich účinnosti bude možné odovzdať stavenisko zhotoviteľovi a začať realizáciu projektu,“ uviedol.

K záveru sa blíži aj príprava rekonštrukcie cesty v úseku Pozba, Dedinka, Tekovské Lužany, kde prebieha kontrola verejného obstarávania na stavebný dozor.

Niekde to bude komplikovanejšie

O niečo komplikovanejšia situácia je pri projekte modernizácie ciest v levickom regióne. Elektronická aukcia i verejné obstarávanie tu bolo ukončené ešte v roku 2014. Firmy, ktoré sa v rámci súťaže umiestnili na prvých troch priečkach, však buď nereagovali na výzvy NSK, aby predložili potrebné doklady, prípadne nesplnili všetky podmienky.

„Vylúčení boli aj ďalší dvaja uchádzači, v poradí štvrtý a piaty. V súvislosti s touto zákazkou preto musel byť oslovený ďalší, v poradí šiesty uchádzač, ktorým sú CESTY Nitra, a. s.,“ informoval Guťan.

Ako doplnil, v súčasnosti už prebieha kontrola dokumentácie z verejného obstarávania. V prípade, že sa pri nej nenájdu žiadne pochybenia, bude môcť príprava projektu pokračovať ďalej.

Čítajte aj:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM