Anton Hrachovský Iné športy

V hádzanárskej extralige skončila základná časť: Zámčania si zahrajú o udržanie

Hádzanári HC Štart Nové Zámky majú za sebou posledný zápas základnej časti extraligy. Medzi elitnú šestku síce nepostúpili, no napriek tomu môžu skončiť na piatom mieste. Prečítajte si vyjadrenie vedúceho mužstva.

Ilustračný obrázok k článku V hádzanárskej extralige skončila základná časť: Zámčania si zahrajú o udržanie
Foto: Anton Hrachovský

Hádzanári HC Štart Nové Zámky vyhrali na domácej palubovke s TJ Strojár Malacky 31:25 a zvýšili odstup pred svojím súperom na šesť bodov. Výborným čítaním hry a zakončením sa predviedol Gabriel Minarovič, ktorý Malackám strelil desať gólov. Týmto zápasom sa pre oba tímy skončila základná časť extraligy.

Mladíci zabrali

V drese Novozámčanov chýbalo proti Malackám viacero opôr. Filip Ficza vynútene pauzuje kvôli operácii ramena, rovnako aj Marek Tilandy. Popri nich absentovali kvôli chorobe aj Ivan Veréb s najväčšou hviezdou tímu Tomášom Straňovským.

Ich miesto tak musela zastať v závere zápasu domáca mlaď. Dobrý výkon podal päťgólový Patrik Molnár, vedúcemu mužstva Emilovi Mokryšovi sa pozdávali aj minulozápasové výkony Andreja Salgóa a Filipa Polgára.

Výsledok stretnutia i priebehu sezóny zhodnotil dlhoročný hráč Štartu, dnes už funkcionár Emil Mokryš. „Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas. Malacky sú nevyspytateľný súper. Začali sme zo zabezpečenej obrany, čo sa nám nakoniec aj vyplatilo. Hrali sme to na trháky, čoho dôkazom je deväť gólov Gaba Hricišona, práve po trhákoch,“ povedal vedúci mužstva Emil Mokryš.

Cieľom je piate miesto

Poi odohratí zvyšných zápasov posledného kola základnej časti bude nasledovať nadstavba s dvoma skupinami – o 1. – 6. miesto (10 kôl) a o 7. – 10. priečku (6 kôl). Všetky družstvá si prenášajú dovtedy získané body a skóre. Na záver sa utvorí ešte skupina o 5. – 8. miesto.

Tatran Prešov ´B´ nemôže podľa pravidiel zasiahnuť do bojov v prvej šestke, preto v nej prenechá miesto 7. družstvu v poradí – ŠKP Bratislava.

Novozámčania ukončili základnú časť sezóny na ôsmej priečke, čo ich odsunulo do bojov o 7. – 10. priečku. To pre nich však nemusí byť konečná – po odohratí oboch skupín (o 1.-6. miesto a 7.-.10. miesto) sa utvorí nová, v ktorej si to tímy rozdajú o definitívne 5.-8. miesto. Cieľom Novozámčanov je podľa Mokryša obsadiť celkovo 5. priečku v sezóne.

Najlepším strelcom po základnej časti sa spomedzi Novozámčanov stal Tomáš Straňovský so 75 gólmi v 17 stretnutiach. Gabriel Hricišon pridal 71 a Matúš Kocák 69 presných zásahov.

„Cieľom je umiestniť sa po sezóne na piatom mieste. Máme káder, aký máme a bojujeme. Naším cieľom je aj postupne dostať do hry a do základu našich odchovancov. Dnes podal veľmi dobrý výkon Paťo Molnár, veľmi dobre sa zhostil svojej úlohy,“ dodal na záver Mokryš.

HC Štart Nové Zámky – TJ Strojár Malacky 31:25 (20:9)

Najviac gólov: Minarovič 10, Molnár 5, Kocák 4/4 – Burnazovič 5/2, T. Baláž 3/2, R. Baláž 3
Rozhodovali: Rudinský, Sivák, vylúčení: 6:5, 7 m hody: 4/4 – 5/4, 200 divákov

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM