Anton Hrachovský Šport

V Extralige musíme odohrať každý zápas až do konca, tvrdí tréner Haluška

Čo ukázali prvé extraligové zápasy? Porozprávali sme sa s trénerom Novozámčanov Ľubomírom Haluškom.

Ilustračný obrázok k článku V Extralige musíme odohrať každý zápas až do konca, tvrdí tréner Haluška
Foto: Anton Hrachovský

Za úspechom a postupom novozámockého klubu TTC Interspead medzi stolnotenisovú elitu na Slovensku stojí okrem pätice hráčov Marcel Filaga, Ivan Machalík, Martin Barci, Štefan Ozorák a Andrej Kárás aj ich tréner Ľubomír Haluška

Po dlhých rokoch medzi elitou

V úvodných dvoch domácich dueloch boli súpermi našich stolnotenistov hráči Lokomotívy Košice a Vranova nad Topľou. Hlavne v prvom stretnutí si mohli Novozámčania pripísať prvú výhru, keď v jeho priebehu viedli už 4:1. Súper však stihol znížiť a napokon si v poslednej dvojhre zabezpečil aspoň remízu. V druhom zápase proti Vranovu začali lepšie hostia, v ktorých kádri figurovali aj dvaja mládežnícki reprezentanti Oráč a Fečo. Zápas nakoniec skončil tesným víťazstvom hostí 6:4.

Cieľom do sezóny je udržať sa v súťaži. Viacero tímov má vo svojich radoch reprezentantov a to nielen zo Slovenska. Napriek tomu vidí tréner možnosť cieľ splniť.

„Samozrejme, sezónu máme ešte pred sebou a verím, že v lige sú aj slabšie tímy. Keď som videl, čo sme hrali tieto úvodné zápasy, tak uvidíme…v Extralige sa musí každý zápas hrať až do konca. Nikto vám výhru nevenuje tak, že prehráva o pár bodov a vzdá to,“ odhadol možnosti TTC Interspead Nové Zámky jeho tréner.

Po úvodných troch zápasoch tak majú Novozámčania štyri body. „Bol to pre nás taký prvý vstup do Extraligy. V prvom kole sme hrali proti Hontianskym Trsťanom/Dudinciam, ktoré majú v kádri dvoch dosť silných hráčov, bývalých reprezentantov. Tam sa ťažko zisťovalo, na čo má náš káder. Ale po prvom domácom zápase sme to zistili. Košice boli vlani okolo 6.-7. miesta a my sme tento rok nad nimi viedli 4:1 a mohli sme vyhrať. Nakoniec to dopadlo dramatickou remízou. Tú sme ani nečakali, lebo tiež mali v kádri dvoch reprezentantov – juniorskú jednotku Zelinku a Reha. Myslím si, že výsledok bol celkom prijateľný. Pred zápasom by sme ho brali,“ opísal pocity z úvodného domáceho duelu tréner Haluška.

„V druhom zápase sme nastúpili tiež proti juniorským reprezentantom Fečovi a Oráčovi, na ktorých tiež vidno, že na sebe makajú a trénujú poctivo. Škoda štvorhry, tá je vždy rozhodujúca,“ popísal Haluška nešťastný štart do druhého duelu, ktorý nezachytila dvojica Ozorák – Machalík.

Novozámčania majú stolný tenis radi

V stolnotenisovej hale na Jiráskovej ulici povzbudzovalo na druhom zápase zhruba 40 fanúšikov rôznych vekových kategórií. Deti, mladí i tí v strednom veku, muži, ženy i dôchodcovia. V rozhodujúcich chvíľach sa snažili potiahnuť Novozámčanov k výbornému výkonu. „Ďakujem aj divákom, že počas oboch zápasov tu bola perfektná kulisa,“ pochválil divácku kulisu tréner Novozámčanov Ľubomír Haluška. „Verím, že v ďalších zápasoch ich príde ešte viac,“ dodal.

Úroveň zápasov je oproti minulým rokom na inej úrovni. Tím to zistil už počas prvých troch extraligových stretnutí. Desať zápasov, z ktorých sa ´skladá´ jedno stretnutie sa môže natianuť aj na vyše troch hodín. „Pamätám si zápasy v prvej lige. O jednej boli už všetci na obede a teraz hráme duely, ktoré trvajú vyše troch hodín. Tu vidieť tú inú úroveň. Lopta je viac na stole a je to rýchlejšie,“ dodal na záver novozámocký kouč.

Počas najbližšieho kola (27.-28. októbra) sa hráči TTC Interspead Nové Zámky predstavia na domácej pôde proti Rybníku resp. Rožňave.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM