Rastislav Búgel Rôzne

Užitočné informácie pre nitrianskych vodičov: Ako sa zachovať na diaľnici, keď pred vami ide sypač?

Zimné obdobie sa nezadržateľne blíži a s ním aj zvýšená šanca, že počas jazdy na rýchlostnej ceste natrafíme na sypače. Ako sa však majú vodiči v tejto situácii zachovať?

Ilustračný obrázok k článku Užitočné informácie pre nitrianskych vodičov: Ako sa zachovať na diaľnici, keď pred vami ide sypač?
Zdroj: Dnes24.sk

Aj na rýchlostnej ceste R1 PR1BINA už začali so systémom zimnej údržby. K nej neodmysliteľne patria sypače a iná technika, ktorá vykonáva údržbu na ceste. Pokiaľ na ňu vodiči natrafia, mali by zvýšiť opatrnosť.

„Jazdia vo dvojici, každé vozidlo v jednom pruhu. Sledujte svetelnú signalizáciu na vozidlách. Ak šípka ukazuje do voľného jazdného pruhu, sypač môžete predbehnúť. Ak bliká „kríž“, sypač nepredbiehajte,“ informuje Robert Kišš zo spoločnosti Granvia Operation. Vodič sypača vás takouto formou informuje, že nie je bezpečné ho predbiehať. „Počkajte, kým nezíde z trasy, môže to byť po niekoľkých kilometroch,“ upozorňuje Robert Kišš.

Sypače so snežnými pluhmi sa pohybujú pracovnou rýchlosťou približne 40 km/h. Pri vyššej rýchlosti sa už znižuje kvalita odhŕňania. „Ak sneží, alebo hrozí sneženie, vodiči by mali počítať s časovou rezervou a mali by na cestu vyraziť skôr,“ informuje Robert Kišš, PR manažér spoločnosti Granvia Operation zabezpečujúcej správu úseku R1 PR1BINA.

Môže vás zaujímať:

Zimná údržba na R1 PR1BINA: Pripravené sú stovky ton soli a sypače s pluhmi

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM