Anton Hrachovský Kultúra

Užite si víkend v Nových Zámkoch naplno: Inšpirujte sa našim výberom podujatí

Víkend je tu znova, čo robiť počas najbližších dní? Prinášame niekoľko podujatí, ktoré sa budú konať v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Užite si víkend v Nových Zámkoch naplno: Inšpirujte sa našim výberom podujatí
Zdroj: Dnes24.sk

POÉZIA KAMENINY

denne, Múzeum Jána Thaina

Výstava Poézia kameniny prezentuje pestrosť, krásu a rôznorodosť výrobkov rožňavskej kameninovej manufaktúry, ktoré sú výsledkom šikovnosti, nápaditosti, umu a vkusu jej vtedajších zamestnancov a poskytuje stručné informácie o jej histórii. V piatok si môžu návštevníci vychutnať do 17:00, v sobotu od 9:00 do 13:00.

VÝSTAVA RELIKVIÍ TIBETSKÝCH MAJSTROV

6.-7. mája 2017, Tibet Park, Gúgska 134

Pomôcť nájsť lásku a súcit ako hodnoty východných filozofií prídu do Zámkov veľkí východní majstri. Podľa usporiadateľov akcie ide o majstrov minulosti, ktorí už opustili svoje telá, no láska a súcit tu po nich ostali v podobe relikvií, ktoré po sebe zanechali. Na výstave bude možné zhliadnuť i relikviu z tela samotného historického Budhu Šákjamuniho. Jedná sa o tzv. ringsel, malú bielu guľôčku, ktorú žiaci vytvorili z popola po jeho smrti.

ZAHRAJŽE NÁM PÍŠŤALÔČKA

5. mája, od 9:00 do 19:00, Dom kultúry Kovak

Už IX. ročník celoslovenskej súťaže s medzinárodnou účasťou v hre pre zobcové flauty ´Zahrajže nám píšťalôčka´ sa odohrá v našom meste. Prebiehať bude v 11 kategóriách v sólovej a komornej hre. V Nových Zámkoch sa tak predstavia talentovaní interpreti z celého Slovenska aj zo zahraničia.

VŠADE VONIA MAMOU

6. mája, o 15:00, Dom kultúry Kovak

Slávnostným koncertom ku Dňu matiek poďakujú žiaci a pedagógovia Základnej umeleckej školy, členovia umeleckého súboru Zlatý levík a Komorného súboru zubcových fláut svojim matkám. Na podujatí odznejú diela Vivaldiho, Bacha, Dvořáka a ďalších.

POSLEDNÝ DINOSAURUS

7. mája, o 10:00, Dom kultúry Kovak

Divadlo Na hojdačke prináša pre najmenších Novozámčanov príbeh o hľadaní identity, pravej rodiny a priateľstva, obohatené cez spoznávanie sveta cez zvieratá z príbehu.

ATLETIKA – PRETEKY JUNIOROV, DORASTENCOV A MLADŠÍCH ŽIAKOV

7. mája, od 9:40, Štadión na Sihoti

Nové Zámky privítajú 2. kolo pretekov juniorov, dorastu a mladšieho žiactva Západoslovenského atletického zväzu na štadióne na Sihoti. Atletické nádeje si to rozdajú vo viacerých disciplínach, ako napr. chôdza, behy, skoky do diaľky či výšky, vrh guľou a diskom, hod oštepom a kladivom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM