Anton Hrachovský Kultúra

Užite si víkend v Nových Zámkoch naplno: Inšpirujte sa našim výberom podujatí

Ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas najbližších dní? V Nových Zámkoch môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Užite si víkend v Nových Zámkoch naplno: Inšpirujte sa našim výberom podujatí
Foto: Anton Hrachovský / Zdroj: Dnes24.sk

LAJOS KASSÁK

30. marca – 15. apríla 2017, Galéria umenia Ernesta Zmetáka

Výstava sleduje vývoj výtvarného nazerania novozámockého rodáka Kassáka. Zvláštnosťou výstavy je mapovanie vzťahu Kassáka k Novým Zámkom – exkurz do prostredia, ktoré ho formovalo, kam sa počas svojich ciest do Československa vrátil ako uznávaný tvorca a napokon už ako mýtus. Súčasťou toho je aj príbeh slávneho rodáka, stôp jeho prítomnosti v meste.

VIAC SPOLU

30. marca – 15. apríla 2017, Galéria umenia Ernesta Zmetáka

Novozámocká galéria umania prináša výstavu prác vytvorených na tvorivých dielňach pre tri generácie, ktorá potrvá až do polky apríla. V sobotu je výstava prístupná od 9:00 do 13:00.

SPOMIENKA NA KONIEC VOJNY V NOVÝCH ZÁMKOCH

30. marca 2017, Dom kultúry Kovak

Od 10:00 do 15:00 bude v Kovaku na Hlavnom námestí prebiehať výstava obrázkov a dokumentov týkajúcich sa bombardovania Nových Zámkov.

BOJOVÁ UKÁŹKA Z OBDOBIA II. SVETOVEJ VOJNY

1. apríla 2017, Nábrežie

Súčasťou spomienkovej slávnosti na koniec druhej svetovej vojny v Nových Zámkoch budú aj improvizované boje medzi vojakmi Červenej armády a Wehrmachtu. Uskutočnia sa v sobotu 1. apríla na nábreží rieky Nitry, od mostíka pri Novozámockom bytovom družstve až po Nábrežnú 2, kde si budú môcť záujemcovia súčasne prezrieť historické zbrane a techniku z obdobia II. svetovej vojny.

DUMB & DUMBER PARTY

1. apríla 2017, W Club

Populárny klub v meste organizuje párty, kde by nemali u návštevníkov chýbať účesy ako z filmu Blbý a blbší. O hudobný náklad sa postarajú RobMike & Lelo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM