Anton Hrachovský Kultúra

Uvidíme diela spod morskej hladiny: V Zámkoch vystavuje autor z knihy rekordov

Jedinečné diela maľované pod morskou hladinou. Aj to budú môcť návštevníci vidieť na výstave umelca zapísaného v Guinessovej knihe rekordov.

Ilustračný obrázok k článku Uvidíme diela spod morskej hladiny: V Zámkoch vystavuje autor z knihy rekordov
Zdroj: YouTube.com

V týchto dňoch máme možnosť v novozámockej cisársko-kráľovskej jazdiarni zhliadnuť unikátnu medzinárodnú výstavu malieb s názvom ´Mosty – umenie, ktoré spája´. Svoje diela predstavia držiteľ zápisu do Guinessovej knihy rekordov Alexander Belozor z Ukrajiny a mladý slovenský výtvarník Miroslav Galko.

Všetky vystavované obrazy boli namaľované na dne viacerých morí. Autorom týchto neobyčajných diel je práve známy ukrajinský maliar. Belozor je zároveň držiteľom zápisu v Guinnessovej knihe rekordov – za najväčšiu podmorskú maľbu. Tá má 0,8m štvorcového a namaľoval ju v roku 2010 v Červenom mori na pobreží Egyptu.

Niekoľko umelcových diel bolo dokonca začiatkom tohto roka ukradnutých v Singapure.

Okrem výstav obrazov sa Alexander Belozor prezentoval aj v úlohe herca – zúčastnil sa na príprave niekoľkých hraných a dokumentárnych filmov, ako napríklad, ´Hľadanie svetla´, ´Portrét namaľovaný hĺbkou´ alebo´Maliar s Božou iskrou´.

Výstavu v novozámockej historickej jazdiarni organizuje Nezávislá skupina pre umenie, kultúru a filozofiu Mireľub a Euro-Ázijská asociácia SYNERGY +, spolu s Kazackým kruhom a mestom Nové Zámky. Prístupná je od 20. do 26. marca každý deň od 10:00 do 18:00, pričom vstup je voľný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM