Anton Hrachovský Správy

Úspechy mladých Novozámčanov: Bodovali na jazykových i ďalších súťažiach

Výtvor novozámockej prváčky dokonca skrášli olympijskú dedinu v Pjongčangu. Zahanbiť sa nedali ani matematici, či účastníci jazykových olympiád.

Ilustračný obrázok k článku Úspechy mladých Novozámčanov: Bodovali na jazykových i ďalších súťažiach
Zdroj: ZŠ Hradná

Novozámockí žiaci pravidelne slávia úspechy na rôznych súťažiach. Či už ide o vedomostné merania síl, či tie pohybové.

Dve výhry v angličtine

Siedmačka Simona Polakovičová a ôsmačka Kristína Szegediová, žiačky ZŠ Hradná (na snímke) reprezentovali nielen školu, ale i okres Nové Zámky v krajskom kole Olympiády v anglickom jazyku. Prvá menovaná obsadila v kategórii 1A 1. miesto a druhá v kategórii 2C tiež 1. miesto. „I keď sme v kútiku duše aspoň jedno víťazstvo očakávali, radosť z potvrdeného dvojnásobného úspechu bola neopísateľná. Teraz budeme obom držať palce v celoslovenskom kole, v ktorom sa stretnú najlepší z najlepších,“ povedala riaditeľka školy Marta Bystrická.

Tretie miesto v nemčine

Konalo sa aj krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Školu ZŠ Hradná z Nových Zámkov reprezentovala piatačka Karolína Vassová. V krajskom kole patrila k najmladším súťažiacim, napriek tomu sa umiestnila na 3. mieste.

Úspechy aj v matematike

Dobré správy prišli aj z ďalšej z novozámockých základných škôl, konkrétne ZŠ G.Bethlena. Tentoraz išlo o okresné kolo matematickej olympiády, ktorá sa uskutočnila v kategórii pre piaty a deviaty ročník. V matematickej olympiáde sa nehodnotí len výsledok daného príkladu, ešte väčší dôraz sa kladie na postup a vysvetlenie správneho riešenia úlohy. Úspešnými riešiteľmi boli štvrták Ivan Polák a piatačka Ema Tóthová. „Ivanovi, aj napriek tomu, že je len žiakom štvrtého ročníka, sa podarilo obsadiť krásne tretie miesto spomedzi 65 riešiteľov,“ nechala sa počuť pedagogička Ľudmila Trstenovičová.

Malá výtvarníčka

Z iného súdka priniesla radosť, nielen svojej škole, žiačka Sara Grosz zo ZŠ Nábrežná. Zapojila sa do výtvarnej súťaže a výsledkom je 3. miesto v I. kategórii s témou ´Olympijský oheň v nás´, organizovanej Slovenským olympijským výborom. Jej práca bude priradená do mozaiky zdobiacej priestory Slovenského olympijského tímu v Olympijskej dedine v juhokórejskom Pjongčangu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM