Viktória Botošová Rôzne

Ukončenie lyžiarskej sezóny v našom okrese: Čo odkazuje starosta obce verným návštevníkom strediska?

Tohtoročnej lyžiarskej sezóne v najjužnejšom stredisku na Slovensku počasie až tak neprialo. Zima bola síce miernejšia, no lyžovalo sa aj na juhu. Aký je stav teraz?

Ilustračný obrázok k článku Ukončenie lyžiarskej sezóny v našom okrese: Čo odkazuje starosta obce verným návštevníkom strediska?
Zdroj: TASR

Najnižšie položený lyžiarsky svah na Slovensku svoje brány otvoril už koncom minulého roka. Počasie na juhu však lyžiarom v poslednom období veľmi neprialo a podmienky v stredisku neboli vyhovujúce. Na naše otázky ohľadom lyžiarskej sezóny v obci Čechy, nám odpovedal starosta obce, Jozef Baranovič.

Posledným dňom kedy sa v stredisku lyžovalo, bol podľa starostu 22. február 2015.„Tento deň bol zároveň ukončením lyžiarskej sezóny,“ vysvetľuje Baranovič.

Dôvod je viac než jasný…

Podľa slov starostu ním bolo nepriaznivé počasie aj pesimistický výhľad na vývoj počasia na najbližšie dni. S tohtoročnou sezónu je však spokojný. „Aj napriek skutočnosti, že zima 2014/2015 bola teplotne podpriemerná a priniesla nám iba minimum snehových zrážok, sme z obdobia, kedy nám mrzlo a boli vhodné podmienky na zasnežovanie, vyťažili maximum. Lyžovať sme začali 31.12.2014 a skončili sme 22.2.2015. Pre­vádzka bola prvýkrát prerušená v období od 10.1.2015 do 29.1.2015 z dôvodu oteplenia,“ hodnotí tohtoročnú sezónu Baranovič.

Odkaz starostu

Čo by odkázal starosta lyžiarom, ktorý stredisko navštevovali? Boli sme zvedaví.

„Bolo potešením pozorovať spokojnosť lyžiarov, ktorí nás počas sezóny navštívili. Keďže sme jediným lyžiarskym strediskom nížinného typu, naše služby využívala klientela zo širokého okolia. Povzbudivé odkazy a hodnotenie , ktoré sme od našich lyžiarov počas sezóny obdržali nás inšpirujú do ďalšej práce,“ konštatuje.

Ako to býva samozrejmosťou pri každej ľudskej činnosti , sa podľa starostu vyskytli sa aj chybičky, či nedostatky, ktoré sa však v budúcnosti budú snažiť odstrániť.

„Našim verným lyžiarom a sánkarom odkazujeme, že už teraz sa tešíme na stretnutie s nimi na našom svahu niekedy v decembri a ďakujeme im za doterajšiu priazeň,“ dodáva starosta Jozef Baranovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM