Anton Hrachovský Kultúra Rôzne

Tvrdošovce chystajú zbierku tradičných receptov: Tým svojím môžete prispieť aj vy

Zabudnúť na tradičné špeciality našich predkov by bol hriech. V neďalekých Tvrdošovciach sa tak rozhodli spísať kuchársku knižku s tradičnými miestnymi receptami.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdošovce chystajú zbierku tradičných receptov: Tým svojím môžete prispieť aj vy
Zdroj: TASR

Typické jedlá, ktoré varili ešte naše staré mamy sa z receptárov dnešných gazdiniek pomaly vytrácajú. A to je neraz na veľkú škodu. Rokmi overené pochúťky by nemali len tak upadnúť do zabudnutia. So zaujímavým nápadom tak prišla obec Tvrdošovce. Plánuje vydanie publikácie, ktorá by obsahovala recepty miestnych tradičných jedál. Preto sa na obyvateľov rozhodla obrátiť so žiadosťou o spoluprácu. Tamojší obecný úrad hľadá typické recepty spájajúce sa s obcou Tvrdošovce a ľudovými zvykmi a rôznymi sviatkami jednotlivých ročných období.

Cieľom publikácie je vzbudiť záujem o miestnu kuchyňu, spoznať chute tradičných pokrmov a zabezpečiť, aby sa postup prípravy týchto jedál zachoval aj pre ďalšie generácie.

Ak teda poznáte tradičné tvrdošovské jedlá, môžete sa o recepty podeliť a možno sa aj ten váš dostane do ´kuchárky´ pre ďalšie generácie. V takom prípade by bolo ideálne, keby ste pripojili aj krátke vysvetlenie, k akým sviatkom, oslavám alebo zvykom sa dané jedlá pripravujú. Recepty môžete posielať emailom na adresu rybarova@tvrdosovce.sk ale ich môžete odovzdať osobne na Obecnom úrade v Tvrdošovciach do 1. mája 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM